Yüksek Moda, Geri Dönüyor

Uzun süredir görülmemiş beyaz bir örümcek.

Coperni şovu, insan bedenine yeni bir imza attı.

Coperni'nin defilesinin sonundaki performans, internetin en sevilen şeylerinden birçoğunu sundu: neredeyse çıplak bir süper model, 1990'ların moda nostaljisi ve görsel vizyonun üstün kalitede olması.

Gösteri kalabalıktaki birçok insan için gerçekten etkileyiciydi. Yaklaşık dokuz dakika boyunca omuzları açık beyaz bir elbisenin Bella Hadid'in vücuduna püskürtülmesini izlediler. Londra merkezli Fabrican adlı bir şirket tarafından geliştirilen patentli bir püskürtme kumaş olan madde, lifli tabakalar kalınlaşıncaya, anında kuruyarak çakıllı bir kumaşa dönüşene ve modeli etkili bir şekilde mumyalayana kadar örümcek ağlarına benziyordu.

Resimlerde elbise bir tür ipek ya da pamuk gibi görünüyordu, ama dokunulduğunda yumuşak ama esnek, sünger gibi inişli çıkışlı bir his veriyordu.

Teknoloji, performansı motive etti: Parisli marka Coperni, adını Rönesans matematikçisi ve astronom Nicolaus Copernicus'tan alıyor. 2013 yılında kurulan marka, bilim, zanaat ve modayı birleştirmekle ilgileniyor ve bu yılın başlarında 2.700 Euro'ya satılan el yapımı cam çantası Doja Cat tarafından Grammy Ödülleri kırmızı halısında taşındığında manşetlere çıktı.

Bayan Hadid'in elbisesi kesinlikle satılabilir olmasa da (veya tam vücut ölçüleri olmayan herkes için yeniden giyilebilir), Coperni onu showroomunda sergilemeyi planlıyor. Elbise, herhangi bir sıkı, hafif esnek elbise gibi çıkarılabilir: CEO'su Arnaud Vaillant'a göre, asılabilir ve yıkanabilir veya yenilenmesi için orijinal solüsyonunun şişesine geri konabilir.

Bayan Hadid'in spreyinin sonlarına doğru Coperni'nin tasarım başkanı Charlotte Raymond sahneye çıktı. Ellerini, kururken Bayan Hadid'in yeni ortaya çıkan elbisesinin kayışlarını ve yakasını şekillendirmek için kullandı. Sonra etek ucunu ve bir uzun bacağındaki kumaşı kesti.

Sprey soğuk değil miydi?

Bayan Hadid, "Tatlım, soğuk yetersiz kalıyor" dedi. "Gerçekten bayıldım."

Podyumdan ayrıldıktan sonra, performansın kariyerinde bir "doruk anı" olduğunu hissettiğini söyledi. Hadid, ona sarılmak, onu öpmek ve üzerindekine dokunmak için toplanmış bir sürü insanın ortasında duruyordu.

"Sanırım hayatımın en güzel anıydı," dedi.