1. Gün: United Cup

2024 United Cup heyecanı, Avustralya'nın Perth kentinde başladı!

Bu yıl ikincisi düzenlenen United Cup, Avustralya’da başladı. WTA ve ATP oyuncularının takım hâlinde ülkelerini temsil ettikleri turnuva, 29 Aralık 2023 - 7 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Eş zamanlı olarak iki farklı yerde, Sidney ve Perth kentlerinde, oynanan turnuvanın Grup A ve Grup C maçlarının ilk gün özetleri sizlerle.

İspanya vs. Brezilya (Grup A)

Alejandro Davidovich Fokina vs. Thiago Seyboth Wild:

Turnuvanın açılış maçları, İspanya ve Brezilya takımları arasında oynandı. Perth’te oynanan ilk maçta, İspanyol tenisçi Alejandro Davidovich Fokina, rakibi Thiago Seyboth Wild’i 6-4, 6-0 yenerek takımını 1-0 öne geçirdi. En son 2020 yılında Rio de Janeiro’da olaylı bir maç oynayan ikilinin bu maçı daha sakin geçti. İlk sette durum 3-3 iken şık bir passing shot ile rakibinin servisini kıran İspanyol raket, ilk seti etkileyici bir dropshot ile 6-4 kapadı. İkinci setin henüz açılış oyununda servisini kırdıran Seyboth Wild, o andan itibaren maça tutunmakta zorlandı. Her ne kadar setin son oyununda üç maç puanı kurtarmış olsa da set 6-0’lık skorla sonuçlandı.

Sara Sorribes Tormo vs. Beatriz Haddad Maia:

Günün ikinci maçında Brezilyalı tenisçi Beatriz Haddad Maia, rakibi Sara Sorribes Tormo’yu 7-6(1), 6-2 geçerek sezonun ilk WTA maçında galip gelen taraf oldu. Uzun maçlar oynamayı sevdiğini bildiğimiz iki raketin bu maçı 2 saat 6 dakikada sonuçlandı. İkinci setin altıncı oyununda rakibinin servisini kıran Haddad Maia sonrasında oyun kaybetmedi ve takımların genel durumunda skoru 1-1’e getirdi.

Davidovich Fokina/Sorribes Tormo vs. Melo/Haddad Maia:

Takımlar arasındaki mücadelenin hangi ülke lehine sonuçlanacağının belli olduğu karışık çiftler maçı oldukça çekişmeli ve eğlenceli geçti. İspanyol ikili, rakiplerini 6-4, 7-5 yenerek Grup A’da öne geçti. Brezilyalı Melo ve Haddad Maia ikilisi, ikinci sette elde ettikleri set puanını değerlendiremedi. Maç sayısı çeviren ikili karşısında rakipleri Davidovich Fokina ve Sorribes Tormo sakinliklerini korudu ve maçı kapadı.

(İspanya, Brezilya'yı 2-1 geçti. / Kaynak: @UnitedCupTennis X)

Büyük Britanya vs. Avustralya (Grup C)

Cameron Norrie vs. Alex de Minaur:

Büyük Britanyalı tenisçi Cameron Norrie, ev sahibi rakibi Alex de Minaur’u 6-4, 2-6, 7-6(2) yenerek durumu 1-0’a getirdi. Sıralamada ilk 20’de bulunan rakiplerine karşı dokuz maçlık mağlubiyet serisi olan Norrie, maçtan önce favori gösterilmemesine rağmen ev sahibine karşı zorlu bir galibiyet elde etti. İkinci setin sonlarına doğru oynadığı etkileyici tenis ile setlerde durumu eşitleyen De Minaur ise üçüncü set tie-break’inde Norrie’nin forehand’i karşısında pek varlık gösteremedi ve mağlup oldu. Maçın öne çıkan anlarını aşağıda izleyebilirsiniz.

Katie Boulter vs. Ajla Tomljanovic:

Günün son tekler maçında, Katie Boulter rakibi Ajla Tomljanovic’i 6-2, 6-4 mağlup ederek Büyük Britanya’nın Avustralya’ya karşı galibiyetini taçlandırmış oldu. İkili, en son 2022 yılında İngiltere’nin Nottingham kentinde karşılaşmış ve maç, Tomljanovic’in galibiyeti ile sonuçlanmıştı. İngiliz tenisçi, kendisi için bir nevi rövanş niteliğinde olan bu maçı oldukça etkili oynadı ve Tomljanovic’in hatalarıyla birlikte maçta üstünlük kurdu.

Çizgimizin biraz dışına çıkıp ufak bir bilgi vermek gerekirse Katie Boulter ve Avustralyalı raket Alex de Minaur uzun bir süredir birlikteler. De Minaur, karışık çiftler maçında Boulter'in karşısına çıkıp çıkmayacağı ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruya "Geçmişte Katie ile karışık çiftler oynadım, bu yüzden onun tüm zayıf noktalarını biliyorum!" diyerek bizlere "Yok artık, Alex!" dedirtmiş olabilir.

(Boulter ve De Minaur ikilisi, 2023 Wimbledon Karışık Çiftler müsabakasında. / Kaynak: beIN SPORTS)

Boulter/Skupski vs. Hunter/Ebden:

Büyük Britanya’nın 2-0 üstünlük kurmasıyla birlikte karışık çiftler maçı her ne kadar anlamını yitirmiş olsa da çift kadınlarda Dünya 1 numarası Storm Hunter ve çift erkeklerde Dünya 4 numarası Matthew Ebden, Avustralya’yı temsilen çıktıkları maçta rakiplerini 6-3, 7-6(5) yendi. İlk setin henüz beşinci oyununda servis kırmayı başaran ikili, etkili file önü oyunları ve savunmalarıyla üstünlük kurdu. Oldukça yüksek ilk ve ikinci servis kazanma oranlarıyla oynayan Avustralyalı çift, yakın geçen ikinci set tie-break’ini 7-5 kazanarak maçın da galibi oldu.

(Storm Hunter ve Matthew Ebden / Kaynak: @UnitedCupTennis X)