192 Afganistan Vatandaşı Sınır Dışı Edildi

Kaçak yollarla sınırları aşmaya devam eden 192 Afganistan uyruklu göçmen, İstanbul Havalimanı'ndan ülkelerine gönderildi.

Son dönemlerde Ümit Özdağ'ın mültecilerle ilgili yaptığı açıklamalar sonrası ve arasından gelen ''Sessiz İstila'' isimli kısa filmle alevlenen mülteci krizinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

İstanbul'da farklı tarihler içerisinde yakalanan 192 Afganistan uyruklu göçmen, Cuma akşamı saatlerinde, İl Göç İdaresi ekiplerinin koordinesi altında jandarma kuvvetleriyle İstanbul Havalimanı'na getirildi. Sınır dışı işlemleri halledilen Afgan göçmenler daha sonra ise saat 00.30'da tarifesiz seferle Kabil'e gönderildi.

Yetkililerin verdiği bilgilere göre; 1 Ocak ve 6 Mayıs tarihleri arasında toplamda 27 bin 296 düzensiz göçmene işlem yapıldığı ve bunların içerisinden 8 bin 964 göçmenin ise doğrudan İstanbul'dan ülkelerine gönderildiği; 14 bin 169 düzensiz göçmenin ise sınır dışı işlem prosedürlerinin tamamlanması için diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine transfer edildiği belirtildi. Göç İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı resmi verilere göre ise Türkiye'de 1 Ocak - 28 Nisan arası 65.569 düzensiz göçmen yakalandı.



Kaynak: BBC News Türkçe