2010- 20 Yılları Arasında Akıllara Kazınan Reklamlar 

Slogan ve jingle'ları ile popüler olan reklamları hatırlayalım.

Dalin: Neşeli jingle kullanımı ve çocukların duşta eğlenerek dans ettiği sevimli reklamla oldukça ses getiren Dalin, “bıcı bıcı yaparım Dalin’le” sözleri sayesinde hafızalarda yer edindi. 2010’da yayımlanan reklamda, markanın maskotu civcivlere de yer verilmiştir. Marka, 2022-2023 Nielsen raporlarına göre Türkiye’nin en çok tercih edilen bebek şampuanıdır. 

Toyota: Okul çıkışı babalarını karşılaştıran bir çocuk grubu ile hafızalarda yer edinen ve marka ile özdeşleşen reklam filmi, “Benim babam Toyota gibi adam” sözleriyle çokça konuşulmuştur. Reklamın sonunda logonun çocuk çizimiyle gösterilmesi de senaryo ile marka arasındaki bağı güçlendiren bir unsur olmuştur. Reklam filmi 2010 yılında yayımlanmıştır. 

Snickers: “Açken Sen, Sen Değilsin” cümlesiyle ses getiren reklam, insanların karnı acıktığında yaşadığı duygu durumlarındaki farklılığa dikkat çekiyor, 'açlığını yok et' sloganıyla eyleme yöneltiyor. Yaratıcı senaryosuyla oldukça keyifli bir seyir sunan 2012 yapımlı bu reklamda, Muazzez Abacı ve Gönül Yazar yer alıyor. 

Pınar: Marka sadakatine ve geçmişine yönelik vurguyla oldukça duygusal bir senaryo bağlamında işlenen Pınar reklamı, 2012 yılında yayımlanmıştır. Pınar ile büyüyen bir kadının kendi çocuğu için de Pınar’ı tercih ettiğini görüyoruz. Reklamda Nil Karaibrahimgil’in seslendirdiği “Pınar’la Büyüdüm” jingle’ı ise oldukça başarılı bir şekilde zihinlerde yer edinmiştir. 

Canga: Eti’nin fındıklı ve karamelli çikolatası Canga’nın görünümünden yola çıkarak “Dağınık Sevenlere” sloganıyla sunulan reklam, 2015 yılında yayımlanmıştır. Reklamla yer alan goril ile dağınıklık ve çikolataya dikkat çekilmiştir. Genel hikayeye sadık kalarak alternatif senaryo ile çekilen reklamları da görmekteyiz. 

Ülker: Ülker’in yıllardır bilinen ve tercih edilen çikolatalı gofretine çekilen relansman reklamı ürüne yeni bir soluk kazandırmıştır. “Aranızda ülker çikolatalı gofret sevmeyen var mı?” sorusuyla tekrar popüler olan ürün oldukça ses getirmiştir. Reklam 2017 yılında yayımlanmıştır.