2022 Vision Art Platform’da Kim Yer Alacak?

Vision Art sanatçılar ve sanatseverler arasında kalıpların dışına taşan yaklaşımıyla köprüler kuran, sanat ortamına yeni isimler kazandırmak

Vision Art Platformu Nedir?

Vision Art sanatçılar ve sanatseverler arasında kalıpların dışına taşan yaklaşımıyla köprüler kuran, sanat ortamına yeni isimler kazandırmaktan mutluluk duyan bir platformdur. Sanat ve sanatçı konuşmaları ile çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Sanat tarihi, eser okuma, koleksiyonculuk,  küratöryel yaklaşımlar gibi birçok konuda alanına hakim sanatçı, küratör, akademisyen ve sanat profesyonelleri katılımcılarla deneyimlerini paylaşmaktadır. Bunun yanı sıra sanat severlerin sanatta kendilerini geliştirebilecekleri uygulamalar ve programlar da gerçekleştirmektedir. 


Bu yıl da platform, 10 Eylül – 25 Ekim 2022 tarihleri arasında Leyla Emadi’nin kişisel sergisi Diken Üstünde sergisiyle gündeme geldi.


Leyla Emadi Kimdir?

Leyla Emadi 1977 Ankara doğumlu, sanat eğitimine Los Angeles Pierce College’da 3 Boyutlu Sanat ile başlamış bir yetenektir. Ardından Türkiye’ye gelerek resim konusunda kendini geliştirmeye devam edip Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde Lisans ve Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Bu esnada İstanbul'daki atölyesinde üretmeye devam etmekten kaçınmamış ve sergilerde sık sık yer alan bir sanatçı olmuştur. Eserleri daha çok bireyin bağlı olduğu siyaset, din, cinsiyet, ideolojik ve kalıplaşmış düşünceleri sorgulamaktadır. Üzerinde çalıştığı kavrama bağlı olarak da malzeme olarak geniş bir üretim yelpazesi vardır. Tuvallerin yanı sıra kâğıt çalışmalar, enstalasyonlar ve beton cümleler adlı çalışmalar yapmaktadır. 

Bu yıl da Leyla Emadi ‘’Diken Üstünde’’ başlığıyla sergisini,  beş ana bölümde; yüzleşme, idrak, kabullenme, arınma ve dönüşüm olarak kurgulayarak, izleyiciyi diken üstünde olma hissinin derinliğinden geçirerek bu ‘’diken üstünde’’ hissedilen anlarını sorgulatmaya, bu konularda derinlemesine düşünmeye itiyor ve yaşanan travmaları somutlaştırıyor. Böylelikle çeşitli üretim biçimleriyle(betonla yaptığı eserler, video, karakalem, tekstil, yerleştirme teknikleriyle) izleyenleriyle buluşturup bütünsel bir deneyim sunmayı hedefliyor. 

Çalışmalarının her biri ise gerçek hayattan direkt alıntılara yer verirken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuyla da iş birliği yaparak ortaya koyduğu üretimlerini daha derin ve sorgulatıcı kılmaktadır. Serginin elde edilecek geliri de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na bağışlanacaktır.

Sanatçı Eleştirmen ve Küratör Beral Madra, ‘’Diken Üstünde’’ sergisi kısaca ve genel hatlarıyla; ‘ürkeklik ve çekingenlik yaşayan geniş kitle için görünmez olanı görünür kılma ve tüm olumsuzluklara karşın boyun eğilen düzeni sorgulamaya davet etmek vardır. Emadi’nin sunduğu görsel bilgi tartışmalı veya zorlu konularda düşünmeyi ateşlemeye yardımcı oluyor. Sanat üretiminin karşı koyma, direniş ve çözüm için her zamankinden daha önemli ve sıklıkla kullanılan bir parçası olmasını tetikliyor’ sözleri ile tanımlıyor.