Van Gogh, yıldızlı gece sergisi Atelier des Lumières'e geri dönüyor

Kısa bir programda mavi sonsuzluk.

Hollandalı ressama adanan sergi, muazzam başarısından üç yıl sonra Paris'te geri dönüyor. Kısa bir programda mavi sonsuzluk.


2019'da ilk kez sunulan sergi, Atelier des Lumières'e geri dönüyor. Cézanne, Lumières de Provence'ın ardından tanıtılan bu muhteşem deneyim, her zaman olduğu gibi, sanatçının yaşamı boyunca ihmal edilen başyapıtlarına yeni bir bakış sunuyor.

Van Gogh Majesteleri

Ömrünün son 10 yılında, şanını hiç bilmeden 2000'den fazla resim yaptı. Bugün, Vincent van Gogh dünyanın en ünlü ve beğenilen sanatçılarından biridir. Trajik olan hayatı, film yapımcılarına ve dünyanın dört bir yanındaki müzelere ilham veriyor. Bu nedenle, 2019 yılının başındaki muazzam başarısından üç yıl sonra geri dönüş yapan yıldızlı gecenin sürükleyici sergisi Van Gogh'a hayranlıkla bakmak için artık kaçırılmayacak Atelier des Lumières'e gitmekten çekinmeyeceğiz. Patates Yiyenler (1885), Yıldızlı Gece (1889) ve Yatak Odası (1889) aracılığıyla Ayçiçeklerine (1888) kadar uzanan başyapıtlar, Luca Longobardi'nin büyüleyici bir müziği üzerinde Van Gogh'un fırçasının tüm gücünü ortaya çıkararak hayat buluyor. Culturespaces, Gianfranco Iannuzzi, Renato Gatto ve Massimiliano Siccardi tarafından hayal edilen bu nadir yoğunluktaki deneyim, işkence görmüş ressamın bugün hâlâ hayranlık uyandıran eşsiz tarzına güzel bir övgü niteliğinde...

Kısa bir programda mavi sonsuzluk.

Van Gogh, yıldızlı gece, 5 Eylül - 20 Ekim 2022, Atelier des Lumières, 38 Rue Saint-Maur, 75011 Paris

Sergi hakkında ayrıntı için tıklayınız.