2023 ATP Finalleri'nde Altıncı Gün

Prestijli sezon sonu turnuvasında yarı finale bir adım kala.

Prestijli sezon sonu finallerinin altıncı gününde Kırmızı Grup'ta, tekler ve çiftler klasmanlarında, yarı finale kalan isimler belli oldu.

Koolhof/Skupski vs. Bopanna/Ebden:

Kırmızı Grup’ta oynanan son maçlarda Rohan Bopanna ve Matthew Ebden, rakipleri Wesley Koolhof ve Neal Skupski’yi 6-4, 7-6(5) yenerek günün açılışını yaptı. Oldukça etkileyici bir ilk servis performansı ortaya koyan ikili, 18 Kasım 2023 Cumartesi günü Marcel Granollers ve Horacio Zeballos çiftine karşı finale çıkma mücadelesi verecek ki bu, aynı zamanda Dünya 1 numarası koltuğuna oturmak anlamına geliyor.

Alcaraz vs. Medvedev:

Turnuvanın teklerde iki numaralı seribaşı, İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz 6-4, 6-4’lük skorla rakibi Daniil Medvedev’i geçerek adını yarı finale yazdırdı. Alcaraz kritik anlarda zihinsel olarak güçlü kaldı ve oyunu saha çizgisinin gerisinde oynamayı seven rakibine karşı etkili bir taktikle fileye gittiği 21 sayının 16’sını puana dönüştürdü.

Turnuvanın en genç ismi Carlos Alcaraz, yarı finalde ise Novak Djokovic karşısında boy gösterecek. İkili en son geçtiğimiz Ağustos ayında, Cincinnati Masters finalinde karşılaşmış, maç Djokovic’in üç sette galibiyeti ile son bulmuştu.

Ram/Salisbury vs. Hijikata/Kubler:

Geçen yıl, turnuvanın çiftlerde şampiyon olan takımı Rajeev Ram ve Joe Salisbury, rakipleri Rinky Hijikata ve Jason Kubler çiftini bir set geriden gelip 5-7, 6-1, 10-2 geçerek gruptaki liderliklerini sürdürdü. İkili yarı finalde Santiago Gonzalez ve Edouard Roger-Vasselin’e karşı oynayacak. Avustralya Açık şampiyonu Hijikata / Kubler çifti ise katıldıkları ilk sezon sonu finallerini 0-3’lük sonuçla tamamlıyor.

Rublev vs. Zverev:

Yarı finaller öncesi oynanan son maçta, artık tur atlama şansı bulunmayan iki oyuncu, Andrey Rublev ve Alexander Zverev karşılaştı. Zverev, Andrey Rublev'i 6-4, 6-4 mağlup ederek grubundaki maçları 2-1’lik skorla tamamlamış oldu.

Turnuva sonrası genel sıralamada ise Zverev, Dünya sıralamasında 7. sırada yer alırken Andrey Rublev ilk beş içerisinde yılı kapattı.