2023 ATP Finalleri'nde Dördüncü Gün

Prestijli sezon sonu finallerinde dördüncü gün maçları geride kaldı.

2023 Nitto ATP Finalleri’nin dördüncü günü sona erdi. Prestijli sezon sonu turnuvasının tekler ve çiftler maçlarına yakından bakalım.

Çarşamba gününün açılış maçında, çiftlerde üç numaralı seribaşları Rohan Bopanna ve Matthew Ebden, rakipleri Avustralyalı Jason Kubler ve Rinky Hijikata ikilisini 6-4, 6-4 yendi.

Oldukça etkileyici bir servis performansı ortaya koyan Bopanna ve Ebden, ilk servislerinde %97 oranında puan kazandı ve toplamda 12 ace attı. 43 yaşındaki Rohan Bopanna, bu galibiyetle birlikte ATP Finalleri’nde maç kazanan en yaşlı oyuncu oldu.

Bopanna ve Ebden cuma günü oynayacakları son Kırmızı Grup maçlarında Koolhof ve Skupski ile karşılaşırken Hijikata ve Kubler ikilisi, Ram / Salisbury karşısında boy gösterecek.

(Matthew Ebden ve Rohan Bopanna / Kaynak: @atptour X)

Günün ilk tekler maçında, pazartesi günü mağlubiyet almış iki tenisçi Carlos Alcaraz ve Andrey Rublev karşı karşıya geldi. İki numaralı seribaşı, Rublev’i 7-5, 6-2 ile yenerek grup maçlarındaki ilk galibiyetini elde etti.

İlk servis puan kazanma oranı %94’e ulaşan raket, ilk setin oldukça kritik bir oyununda durum 5-5 iken servis kırarak set için servis attı. İkinci setin ilk oyununda da rakibinin servisini kıran Alcaraz, maç temposunu düşürmedi.

Bunun sonucunda İspanyol tenisçi, Kırmızı Grup’ta durumu 1-1’e getirdi ve cuma günü Daniil Medvedev ile mücadele edecek. Andrey Rublev ise Alexander Zverev karşısında ilk grup galibiyetini arıyor olacak.

(Carlos Alcaraz / Kaynak: @atptour X)

Çarşamba gününün ikinci çiftler maçında, altı numaralı seribaşları Rajeev Ram ve Joe Salisbury, turnuvanın iki numaralı seribaşları Wesley Koolhof ve Neal Skupski çiftini üç sette yenmeyi başardılar. Rakiplerini 6-3, 3-6, 10-7 mağlup eden ikili, ilk sette rakiplerinin servislerini bir kez kırarken Koolhof ve Skupski de geri kalmadı ve ikinci sette servis kırdı.

Ram ve Salisbury, bu maç galibiyeti sonucu yarı finale kalmayı garantiledi. Bu, çiftin üst üste dördüncü Nitto ATP Finalleri yarı finali. Geçtiğimiz yılın şampiyonları, an itibarıyla gruplarında ilk sıradalar.

(Rajeev Ram ve Joe Salisbury / Kaynak: @the_LTA X)

Günün son tekler maçında ise turnuvanın üç numaralı seribaşı Daniil Medvedev, yedi numaralı seribaşı Alexander Zverev ile karşı karşıya geldi. Rus tenisçi Medvedev, Alman raketi 7-6(7), 6-4 geçerek turnuva boyunca set kaybetmeden yarı finale çıkmayı garantilemiş oldu. Toplamda on sekizinci maçlarını oynayan ikilinin birebir karşılaşmalarında Medvedev 11-7 önde.

Etkili servis oyunu ve kritik anlardaki sağlam performansıyla üstünlük kurmayı başaran Medvedev, Kırmızı Grup’ta oynayacağı son maçında İspanyol tenisçi Alcaraz ile karşılacak.

(Daniil Medvedev / Kaynak: @eurosport X)