2023 ATP Finalleri'nde Beşinci Gün

2023 Nitto ATP Finalleri'nde yarı finale yükselen isimler belli oluyor.

Prestijli sezon sonu finallerinin beşinci gününde Yeşil Grup'ta yarı finale kalan isimler belli oldu.

16 Kasım Perşembe gününün açılış maçında, çiftlerde dört numaralı seribaşları Santiago Gonzalez ve Edouard Roger-Vasselin, rakipleri Ivan Dodig ve Austin Krajicek’i yenerek Yeşil Grup’taki son maçlarından galip ayrıldı ve yarı finale kalmayı garantiledi.

Rakiplerini 6-4, 3-6, 15-13’lük skorla yenen Meksikalı-Fransız ikili, galibiyet yolunda bir maç puanı kurtardılar. Maç tie-break’i oldukça çekişmeli geçti. Üç maç puanını değerlendiremeyen Gonzalez ve Roger-Vasselin, bir maç puanını çevirdikten sonra nihayet beşinci maç sayısında maçı kapadı. Bu mağlubiyet sonucu turnuvanın bir numaralı seribaşları, Dodig ve Krajicek ise turnuvaya veda etti.

Turnuvanın teklerde bir numaralı seribaşı ve geçtiğimiz yılın şampiyonu Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas’ın çekilmesiyle birlikte turnuvaya dâhil olan Hubert Hurkacz’ı 7-6(1), 4-6, 6-1’lik skorla üç sette geçti.

Etkileyici servis, file önü oyunları ve saha çizgisi rallilerine tanıklık ettiğimiz maçta Djokovic, ikinci servis puanı kazanma oranlarında rakibine üstünlük kurdu. Şimdi ise Sırp tenisçi, Round-Robin formatının bir getirisi olarak yarı finale çıkıp çıkmayacağını öğrenmek için Jannik Sinner ve Holger Rune maçının galibini bekliyor olacak. Maçı Rune’nin kazanması, Novak Djokovic’in grubunu üçüncü sırada bitirerek turnuvadan elenmesi demek.

Yeşil Grup’taki son çiftler maçı, Marcel Granollers ve Horacio Zeballos ile Maximo Gonzalez ve Andres Molteni arasında gerçekleşti. Granollers / Zeballos çifti, rakiplerini 6-3, 6-4’lük skorla geçerek gruplarındaki liderliğini sürdürdü. Turnuvayı kazanmaları hâlinde ATP çiftler sıralamasında Dünya 1 numarası koltuğuna oturacaklar.

Günün ve grubun son tekler maçında İtalyan tenisçi Jannik Sinner, Danimarkalı tenisçi Holger Rune’yi 6-2, 5-7, 6-4 ile yendi ve grup maçlarını fire vermeden 3-0 kapattı.

İkinci setten itibaren yaşadığı sırt sorununun üstesinden gelen Sinner, bu galibiyetle birlikte aynı zamanda Rune’yi ilk kez yenmiş oldu. Şüphesiz ki seyirci desteğinin de etkisini gördüğümüz turnuvada İtalyan genç yetenek, kalabalığın yüzünü kara çıkarmadı ve 54 yıllık ATP Finalleri tarihinde teklerde yarı finale çıkmayı başaran ilk İtalyan raket oldu.

Aldığı galibiyet sonrası Novak Djokovic’in de yarı finale yükselmesine vesile olan Sinner, yarı finaldeki rakibini öğrenmek için cuma günkü maçların sonlanmasını bekleyecek.

Maçlarda yaşanan heyecanlı anları ATP Tour ve Tennis TV'nin YouTube kanallarından takip edebilirsiniz.