2023 ATP Finalleri'nde Yarı Final Heyecanı

Prestijli sezon sonu turnuvasında final biletini alan isimler belirlendi!

Prestijli sezon sonu turnuvasında teklerde ve çiftlerde final bileti alan oyuncular belli oldu.

Granollers / Zeballos vs. Bopanna / Ebden:

Cumartesi günü oynanan ilk yarı finalde çiftlerde turnuvanın beş numaralı seribaşları Marcel Granollers ve Horacio Zeballos, rakipleri Rohan Bopanna ve Mathew Ebden’i 7-5, 6-4 mağlup ederek finaldeki yerlerini aldı.

Daha önce 2020 ve 2021 yıllarında yarı finale çıkmayı başaran çift, finale bir adım kala elenmişti, ancak bu sene şeytanın bacağını kırdılar. Turnuvayı kazanmaları hâlinde ise Dünya 1 numarası koltuğuna oturacaklar.

Sinner vs. Medvedev:

Tekler maçlarına bakacak olursak ev sahibi İtalyan Jannik Sinner, Daniil Medvedev'i 6-3, 6-7(4), 6-1 yenerek finale ulaşan ilk raket oldu. Agresif oyunuyla ilk seti alan Sinner olsa da Medvedev ikinci sette tie-break kazanarak setlerde durumu eşitledi. Üçüncü sette ise etkili ilk servis kullanımı ve agresif oyunuyla İtalyan tenisçi galip gelen taraf oldu.

Jannik Sinner, pazar günü ise Carlos Alcaraz - Novak Djokovic maçının galibiyle final mücadelesine çıkacak. Final maçını kazandığı takdirde Sinner, Round-Robin de dâhil olmak üzere namağlup bitirmiş olacağı için tenis tarihindeki en yüksek para ödülü olan yaklaşık 5 milyon dolarlık çekin sahibi olacak.

Gonzalez / Roger-Vasselin vs. Ram / Salisbury:

Geçtiğimiz yılın çiftlerde şampiyon olan takımı Rajeev Ram ve Joe Salisbury, rakipleri Santiago Gonzalez ve Edouard Roger-Vasselin’i 7-6(5), 3-6, 10-7 geçerek ünvanlarını korumaya bir adım daha yaklaştı.

Bu mağlubiyet sonrası Gonzalez ve Roger-Vasselin çiftinin yılı Dünya 1 numarası olarak tamamlama şansı artık kalmadı.

(Çiftlerde finalin adı belli oldu. / Kaynak: @atptour X)

Djokovic / Alcaraz:

Turnuvanın yarı final mücadelelerinde oynanan son maçta, son şampiyon Novak Djokovic, Carlos Alcaraz’ı 6-3, 6-2 yendi. Alcaraz maça oldukça hızlı bir başlangıç yaparak servis kırma puanı elde etti, fakat Djokovic’in geri düşmeye niyete yoktu. İspanyol tenisçi ilk servisini oyuna sokmada iyi bir momentum yakalasa da Djokovic üstesinden gelmeyi bildi.

36 yaşındaki oyuncu, finalde Jannik Sinner ile ünvan koruma mücadelesine çıkacak. Hatırlarsanız Sinner, Round-Robin maçlarında kendisini yenmeyi başarmıştı. Dahası Holger Rune’yi yenerek Sırp tenisçinin yarı finale yükselmesine de vesile olmuştu. Genç tenisçinin aynı turnuvada iki kere Djokovic'i yenip yenemeyeceği ise oldukça büyük bir merak konusu.

(Teklerde finalin adı belli oldu. / Kaynak: @atptour X)