2024 Trend Alarm!

Bu yılın moda trend tahminleri.

Geçtiğimiz yılın çalkantılı moda trendlerinden sonra, 2024 moda trendlerine yönelme vakti geldi. Pantone geçtiğimiz yılın rengini viva magenta olarak belirlemiş; cherry red, kırmızı ve tüm tonlarını çokça kullanmıştık. Bu yılın devamında da kırmızının her tonunu kullanmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Kırmızı çoraplardan, çantalara, atkılardan, kazaklara 2024 yılında bu renk çılgınlığı devam edecek!

Pantone bu yılın rengini peach fuzz olarak açıkladı. Yine geçtiğimiz yıl çokça popüler olan ''clean girl'' akımının bir devamı olduğunu söylemek mümkün. Özellikle makyaj ve aksesuarda çokça göreceğimiz bu renk tonu için, şimdiden alışverişe başlamak fena olmaz.

2023'ten devam eden bir diğer moda trendi: Kurdeleler.

Jane Birkin'in kişiselleştirilmiş çanta trendiyle başlayan bu akımı, 2024 yılında elbiselerden, ayakkabılara her markanın koleksiyonunda görmek mümkün. Ayrıca bu kişiselleştirilmiş, hikâyesi olan ürün talebi sadece çantalar ve kurdelelerle sınırlı değil, insanlar artık hikâyesi olan ürünler giymek istiyor. Eskitilmiş deriler, vintage ve thrift kültürü geri döndü.

Son olarak, business casual devamı ''office siren'' akımından bahsetmezsek olmaz, Bella Hadid'in 2000'lere dönüşüyle başlayan bu trendde; ince kemik gözlükler, gömlekler, kumaş pantolonlar yer alıyor. Nerd ve temiz görünüm office siren modasına uymak için yeterli iki etmen.