5 Ekim LÖSEV Anıtkabir Etkinliği

5 Ekim'de gerçekleştirilen LÖSEV Anıtkabir Etkinliği hakkında.

5 Ekim’de gerçekleştirilen Lösev’in Anıtkabir Gezisi etkinliğine katıldım. Etkinliği başından sonuna kadar sizinle paylaşmak istiyorum. Bu yüzden bu yazı bir haber yazısı gibi olmayacak.

Öncelikle sabah 07.00’de İstanbul’dan yola çıktık. Bu benim ilk LÖSEV etkinliğim oldu ve daha etkinliğin ilk saatlerinden fark ettiğim şey LÖSEV’in gerçekten bir aile olduğuydu. Otobüs yolculuğu boyunca hepimiz heyecanlıydık. Herkes birbiriyle çok hızlı bir şekilde kaynaştı. Yolculuk sırasında ve etkinlik boyunca da bize eşlik eden gezi rehberimiz hepimize karşı çok anlayışlıydı. Herhangi bir sorunda hızlıca yardımcı oldu ve kafamızdaki soru işaretlerini de hep giderdi.

7 saat süren bir yolculuktan sonra Ankara’ya ulaştık. Anıtkabir’e vardığımızda benim tahmin ettiğimden çok daha fazla LÖSEV gönüllüsü vardı. Türkiye’nin her yerinden bir sürü insan LÖSEV adına Anıtkabir’e gelmişti.

İçeri giriş yaptığımızda önce Lösemili çocuklar, aileleri, LÖSEV’in kurucusu Üstün Ezer ve vakıf üyeleri Aslanlı Yolda yürüyerek Atamızın huzurunda mozoleye LÖSEV adına çelenk bıraktılar. Hep birlikte saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşımızı okuduk. Sonrasında LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Ezer ve yönetim kurulu üyeleri Misak-ı Milli Kulesine geçti. Burada Üstün Ezer, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı ve töreni burada sonlandırdık.

Törenden hemen sonra hepimiz Anıttepe Spor Tesislerine geçtik. Burada özellikle çocuklar adına çok güzel etkinlikler düzenlenmişti. Çeşitli el boyamaları, palyaçolar, masal karakterleri, balonlar gibi çocukları eğlendirecek bir sürü stand vardı. Aynı zamanda bizler için yemek standları da kurulmuştu.

Sahnede öncesinde DJ performansıyla günün yorgunluğunu üstümüzden attık. Bu sırada aslında LÖSEV’in gerçekten bir aile ortamı sağladığını daha iyi anladım. Günümüz şartlarında dans edip eğlenirken kadınlar olarak bir ton sorunla baş başa kalıyoruz fakat LÖSEV’in etkinliğinde gencinden yaşlısına herkes bir aile gibiydi. Hepimiz rahat rahat eğlenip günün tadını çıkarabildik. Sonrasında Üstün Ezer sahneye çıkarak konuşma yaptı. Tedavi oranını %100’e çıkarmanın hedefi olduğunu, Lösante Hastanesine tam ruhsat çıkması hakkında ve LÖSEV’in bu hedefiyle alakalı önümüzde olan engellerle ilgili konuştu. Lösemili çocuklar ve aileleri en önde #lösanteyetamruhsat sloganı attılar. Sonrasında marşlar okuyarak günü kapattık ve İstanbul’a doğru çıktık.

5 Ekimde 39 bin 200 LÖSEV gönüllüsü olarak Anıtkabir’deydik. Lösev’in gerçekten kocaman bir aile olduğunu alanda çok daha iyi fark ettim. Günümüzde iyi insanların olduğuna karşı inancımızı ufak ufak yitirirken Türkiye’nin her bir yanından Lösemili çocuklar için gelen 39 bin 200 insanı görmek beni büyük bir umutla doldurdu.

Umarım iyi insanlarla birlikte bu yolda ilerlemeye devam eder ve Lösemili çocuklar için umut yeşertmeye devam ederiz. LÖSEV ailemi çok seviyorum, iyi ki LÖSEV!

https://www.instagram.com/losev1998/reel/DAxos5soxzc/?hl=tr