ABD'den Adnan Şen'e Şeref Madalyası Verildi

Eski Fenerbahçe Başkanı Ali Şen'in oğlu Adnan Şen, Ellis Adası Şeref Madalyası'na değer görüldü.

Eski Fenerbahçe Başkanı Ali Şen'in oğlu Adnan Şen, ABD hükümeti tarafından bir sivile verilen en yüksek nişan olan Ellis Adası Şeref Madalyası'na layık görüldü. Bosphorus Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Şen'in bu ödüle layık görülmesinin sebebi olarak iş hayatının yanı sıra kurduğu Alp Şen Vakfı ile yaptığı yardımların olduğu bildirildi.

Ellis Adası Şeref Madalyası ABD Temsilciler Meclisi ile ABD Senatosu tarafından tanınıyor ve Ellis Adası Onur Derneği'nin düzenlediği törenle veriliyor. Madalya adını, 1892'den 1954'e kadar ABD’ye gelen göçmenlerin kayıt istasyonu olarak hizmet veren ve New York ile New Jersey eyaletleri arasında bulunan Ellis Adası’ndan alıyor. Madalyanın verildiği kişiler ise 37 yıldır kendi etnik grupları, ülkeleri ve ABD toplumu ile dünyaya kayda değer katkılar sağlayan göçmen ABD vatandaşları olarak biliniyor.

Ellis Adası Şeref Madalyası'na layık görülen isimler arasında bugüne kadar 8 ABD Başkanı, boks sporunun efsane isimlerinden Muhammed Ali, siyahları hedef alan ırkçılığa karşı mücadele veren isimlerin sembollerinden Rosa Parks ve kongre üyelerinin de aralarında bulunduğu politika, sanat, iş ve spor camiasından da çok sayıda kişi bulunuyor.

Ellis Adası Şeref Madalyası’na, 2019 yılında üç Türk de lâyık görülmüştü. Eski Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, Türk Miras Vakfı (THO) Başkanı Ali Çınar ve İnternet Pazarlama Derneği Başkanı Sinan Kanatsız, 2019 yılında madalyanın sahibi olanlar arasına isimlerini yazdırdı.


Kaynak: T24