ABD'li İtfaiyecinin En Zor Görevi

ABD'li itfaiyeci, yangına müdehale etmek için gittiği evin kendisine ait olduğunu görünce, göz yaşlarına hakim olamadı.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bir evde çıkan yangında üç çocuk ve yedi yetişkin hayatını kaybederken, olay yerine çağrılan bir itfaiyeci, kurbanların kendi ailesi olduğunu görünce dehşete düştü.

Pennsylvania Eyalet Polisi, kurbanlardan altısının adını doğruladı, ancak henüz beş, altı ve yedi yaşlarındaki en küçük çocukların kimliklerini tespit edemedi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili adli soruşturma başlatıldı.

Yangının Cuma sabahı erken saatlerde verandada başladığı tahmin ediliyor.

Nescopeck Gönüllü İtfaiye Şirketi itfaiyecisi Harold Baker, Associated Press haber ajansına, ölenlerin oğlu, kızı, kayınpederi, kayınbiraderi, baldızı, üç torunu ve diğer iki farklı akrabsıa olduğunu söyledi.

Ölen üç çocuğun - iki erkek ve bir kız - evde yaşamadığını ve yaz etkinlikleri için ailelerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Eyalet polisi şimdiye kadar kurbanların kimliğini Dale Baker(19), Star Baker(22), David Daubert Sr(79), Shannon Daubert(42), Laura Daubert (47) ve Marian Slusser(54) olarak belirledi.

Polis, cesetlerin yıkılan binadan polis arama köpeklerinin yardımıyla çıkarıldığını söyledi. Polis raporuna göre, üç yetişkin güvenli bir yere kaçmayı başardı.

Yangın, Philadelphia'nın 95 mil (150km) kuzeybatısındaki Nescopeck kırsal kesiminde yerel saatle 02:30 (06:30 GMT) sularında çıktı.

Pennsylvania Eyalet Polisi Lt Derek Felsman Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, "İtfaiyeciler eve arkadan girmek için cesurca çaba sarf ettiler, ancak yoğun alevler ve sıcaktan geri püskürtüldüler."

Bay Baker, Wilkes-Barre kentindeki yerel basına şunları söyledi: "Burada, Dewey'de [Sokak] köşeyi döndüğümüzde, sokağın aşağısına bakarak hangi ev olduğunu hemen anladım."

"İlk motordaydım ve aracı çektiğimizde her yer tamamen karışmıştı. Onlara ulaşmaya çalıştık."

WNEP-TV'ye konuşan, "Orada bulunan çocuklar ve benim iki çocuğum, teyzelerini ve amcalarını ziyaret ediyorlardı."

"Evin sahibi onlardı. Orada ziyaret ediyorlardı, havuza giriyorlardı."

Pennsylvania Valisi Tom Wolf, Twitter'da trajedi nedeniyle "kalbinin kırıldığını" yazdı.


KAYNAK: BBC