ABD'li Ünlü Şarkıcı Onlarca Yıl Hapis Cezasıyla Karşı Karşıya

R. Kelly: ABD'li şarkıcı seks ticareti nedeniyle yargılanıyor.

Ünlü şarkıcı R. Kelly, kadınları ve çocukları cinsel istismara yönlendiren bir plan yürütmekten suçlu bulunduktan dokuz ay sonra Çarşamba günü mahkum edildiğinde onlarca yıl hapis cezasına çarptırılmakla yüz yüze geldi.

Eylül ayında, bir New York jürisi pop yıldızını haraç almaktan ve sekiz farklı seks ticareti yapmaktan mahkum etti.

55 yaşındaki R&B şarkıcısı, mümkün olan en yüksek ceza müebbet olmak üzere en az 10 yıl hapis yatacak.

Savcılar, onun en az 25 yılını parmaklıklar ardında geçirmesi gerektiğini söylediler.

Hukuk ekibi, "şu anda halk için bir risk oluşturmadığı" gerekçesiyle asgari on yıldan fazla cezayı hak etmediğini savundu.

Altı haftalık davada, yirmi yıldan fazla bir süredir yöneticiler, güvenlik görevlileri ve diğer çevre üyeleri tarafından desteklenen farklı ABD eyaletleri arasında kadın ticareti nasıl yapıldığı tek tek ortaya çıktı.

Savcılar, gerçek adı Robert Sylvester Kelly olan R. Kelly'nin kurbanlarına "duygusuz bir saygısızlık" gösterdiğini ve pişmanlık duymadığını söyledi.

"Aslında, sanığın onlarca yıllık suçunun, narsisizm ve müzik yeteneğinin, davranışlarını - başkaları için ne kadar yırtıcı, zararlı, aşağılayıcı veya taciz edici olursa olsun - onu yasanın kısıtlamalarına uydurma ihtiyacından kurtardığına dair bir inanç tarafından beslenmiş gibi görünüyor." dediler.

Mahkeme ayrıca Kelly'nin, bir uçak kazasında ölmesinden yedi yıl önce, 1994'te 15 yaşındayken kendisi gibi şarkıcı olan Aaliyah ile evlenmek için gerekli evrakları yasadışı yollardan nasıl elde ettiğini de ortaya çıkardı.

O sırada sızdırılan belgelerde, Aaliyah'ın yaşının 18 olarak büyütüldüğü görülüyor. Evlilik aylar sonra iptal edildi.

Birkaç gecikmeden sonra Çarşamba günü New York'taki ABD Bölge Mahkemesinde hüküm giymek üzere yargılanacak.

Kelly, Chicago'da çocuk yaştakilerin seks görüntüleri bulundurmak suçlamalarıyla ilgili ayrı bir dava ve ayrıca Illinois ve Minnesota'da cinsel istismar suçlamalarıyla karşı karşıya kalması bekleniyor.


KAYNAK: BBC