ACARAJÉ

Sizi Brezilya'nın minik "taco"su olan Acaraje ile tanıştırmak istiyorum. Öyleyse gelin bu lezzeti birlikte keşfedelim!

Eğer farklı lezzetler arayışındaysanız ve baharatları çok seviyorsanız bloğuma davetlisiniz. Keyifli okumalar ve şimdiden afiyet olsun!

Brezilya… Dünyanın en güzel, en mucizevi ülkesidir. Rengarenk ve türlü türlü kuşlara ev sahipliği yapar. Karnavallarda kıvrak dansları, estetik akrobasileri ve hareketli parlak kostümleri ile size her an renkli saniyeler yaşatırlar. Birbirinden güzel, egzotik meyvelerini ve bol proteinli sokak yemeklerini tattığınız zaman farklı bir tat anlayışınız oluşacaktır.

Sizi Brezilya'nın minik "taco"su olan Acaraje ile tanıştırmak istiyorum. Damak tadınıza hitap eden farklı ve lezzetli bir yemektir. Bu yiyecek Brezilya’nın kuzeydoğusunda olan Bahia'nın en ünlü sokak yemeğidir. Balık etli Afrikalı kadınların kocaman tavalarda bu minik hamurları pişirdiklerini görürsünüz. Yemeğin tarifi ise Brezilya'nın sömürge döneminde sokaklarda bu yemeği satmaya başlayan Nijeryalı köleler sayesinde ortaya çıkmıştır. Ayrıca Batı Afrika, Karayipler mutfaklarında da bulunan bir lezzettir. Bu hamur şekline getirilen yiyecek, dende*(palm) yağıyla kızartılır ve bu yağ ile pişirilen tüm yiyecekler turuncu olur. Soğan sıcak suda bekletilir ve kabukları soyulur. Püre haline getirilen soğana  kuru börülce, acı sos, tuz ve biber eklenir. Son olarak, iri köfte şekli verilip ikiye kesilerek kızartılır ve soğumaya alınır. İçine kurumuş karidesli zencefilli ve biberli sos dökülür. Dilerseniz sosis, tavuk, kızarmış biber veya domates eşliğinde bu yemeğin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Yağlı oluşu ve hamurumsu şekli ile pişiyi andırır.

Bugün, Acarajé, Afrika etkilerinin Brezilya'nın kültürel mirasını ve mutfak kimliğini nasıl şekillendirdiğinin güzel bir örneğini temsil ediyor.

Yemeğin yanında dilerseniz Brezilya'nın yerel içkisi olan şeker kamışından elde edilen ve Cachaça'dan yapılan Capirinha adlı alkollü içeceği de ekleyerek lezzetli bir kombinasyon oluşturabilirsiniz.