Aile Dizimi Nedir?

Hayattaki sorunlarınızın sebebi geçmişinizde gizli olabilir mi?

Netflix yapımı Zeytin Ağacı dizisinden sonra yoğun ilgiyle karşılaşma ihtimali oldukça yüksek olan “aile dizimi” inanışı/yöntemi nedir?


Kişilerin kendinden önceki nesillerle/atalarıyla ruhsal bir bağı olduğunu ve önceki nesillerde yaşanmış olayların bugünü etkileyeceğini savunan bu inanışa göre bugünkü sorunlarınızın temeli geçmişinizle ilgilidir. Geçmiş sorunlar gelecek nesillere aktarılır ve çözülmedikleri sürece sonraki nesiller de bu sorunların aktarımı ve yansımasıyla yaşamak durumunda kalır.

Aile dizimi, kişisel veya bir takım çalışması yardımıyla geçmişteki sorunlarınızı bulmayı ve böylece hayatınızdaki sorunları çözmenize yardım etmeyi vaat eden bir süreçtir. Hiçbir bilimsel dayanağı olmamakla birlikte bu süreci deneyimleyen ve olumlu görüşlerini bildiren insanlar mevcuttur.

Bu yöntemi denemek veya yönteme inanmak elbette kişilerin kendi insiyatifindedir ancak varlığını ve doğruluğunu savunmadan önce bu çalışmanın bilimsellikten uzak ve ispatlanması mümkün olmayan bir yöntem olduğunu kendinize hatırlatmak faydalı olabilir.


Fotoğraf: doktortakvimi.com