Aileden Kopmak: Into the Wild 

Bu yazıda Christopher McCandless adında genç bir adamın gerçek hayat hikayesine ‘’ Into the Wild’’ filmiyle değinilmiştir.

Ebeveynlerimiz yaşamları boyunca yaşamak isteyip yaşayamadıkları ya da şu anda oldukları kişilikleri çocuklarına yaşatmak isterler bu yüzden çoğumuz zaten bizim için planlanmış olan hayatlara doğarız. Özellikle Türkiye’de ki aile yapısında bunu çok görürüz. Nerdeyse ömrümüzün yarısını bir ‘’birey ‘’olarak değil ailelerimizin çocukları olarak yaşarız. Onların istediği gibi davranır, onayladıkları kişilerle arkadaş olur, onayladıkları çevrelere dahil oluruz. İstedikleri sosyal etkinliklere katılır, istedikleri okullarda istedikleri bölümleri okuruz. Hatta belki de onayladıkları kişileri hayat arkadaşı olarak seçmeyi borç olarak görürüz. Kısacası onların hedefleri biz istemeden hedeflerimiz olur. Biz istedik, biz tercih ettik sanırız ama aslında yaptığımız onlardan kopamamaktır. Hayatımızı riske atamamak... 

Bazılarımız zaten bizim için hazır olan "mükemmel’’ hayatı kabullenemeyip, belki daha zor ama en azından bize ait olan hayat için çabalarız ya da çabalamayız, sadece akışına bırakırız. İşte Christopher bunu yaptı. 

Yönetmenliğini Sean Penn’in yaptığı ve 2007’de vizyona giren ‘’Into the Wild’’ filminde Christopher, Üniversiteden yeni mezun olur. Ailesinin ona hazır olarak sunduğu hayatı reddederek bir bilinmezliğe doğru yola çıkar. Bu yolda karşısına zorluklarda çıkar, birbirinden ilginç insanlarda. 

Yazımızın başında da bahsedildiği gibi Christopher, ailesi için hayatı zaten çizilmiş bir mezundur. Ama Christopher bu hayatı reddedip, tüm mal varlığını bir hayır kurumuna bağışlayıp, özgür bir şekilde hayatını akışına göre yaşamak için vahşi doğaya atılır. Bir bilinmezliğe... 

Hayatını ailesinin ellerini bırakmayan ve sorunlu bir aile yapısından uzaklaşmayı tercih eden Christopher, sadece ailesinden kaçmıyor belki de hayatındaki ilk tercihini yapıyor. Kendisine ait olan bir tercih. Bu tercihi sonucu maceralarla dolu bir iki yıl geçiriyor. Ve terk edilmiş bir otobüste cansız bedeni bulunuyor. 

Bu iki yılın sonuna baktığımızda Christopher’ın sadece ölü bedeninin bulunması yaptığı tercihin ‘’ sağlıklı’’ bir tercih olmadığını gösteriyor olabilir. Ama bu bizim açımızdan öyle. Arkasından bıraktığı notlarla yaşadığı bu iki yıl için asla pişman olmadığını ve mutlu bir hayat yaşadığını biliyoruz. 

 

Bu yazıda 1968 yılında doğan Christopher McCandless adında genç bir adamın gerçek hayat hikayesine ‘’ Into the Wild’’ filmiyle değinilmiştir. 




KAYNAKÇA

https://onedio.com/

www.okuhaber.com