Airbnb'den Radikal Karar

Airbnb, dünya çapında platforma dahil partileri ve etkinlikleri kalıcı olarak yasaklıyor.

Airbnb, pandemi sırasında alternatif izole tatil açısından ev sahipleri ve günlük veya haftalık kiracılar arasında popüler olduğunu kanıtladıktan sonra, yeni aldığı kararla platformundaki evlerde partileri ve etkinlikleri kalıcı olarak yasakladı.

Firma, kuralın Ağustos 2020'de uygulamaya konmasından bu yana "bir halk sağlığı önleminden çok daha fazlası" haline geldiğini söylüyor.

San Francisco merkezli şirket, "Ev sahiplerimizi ve komşularını desteklemek için temel bir topluluk politikasına dönüştü." açıklamasını yaptı.

Ancak, bununla beraber evlerde kaç kişinin kalabileceğine ilişkin sınırı da kaldırdı.

Airbnb yaptığı açıklamada, önlemin ilk uygulamaya konmasından bu yana taraflarla ilgili şikayet sayısının %44 düşüş gösterdiğini söyledi.

Gelecekte "özel ve geleneksel ağırlama mekanları" için küresel yasağın istisnaları yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Airbnb ayrıca, hane içindeki herhangi bir zamanda barındırmasına izin verilen kişi sayısı sınırını kaldıracağını da söyledi.

Daha önce, Covid-19'un yayılmasıyla ilgili endişeler nedeniyle bina sakinlerine 16 kişilik bir sınır koymuştu.

Firma, "birkaç büyük ev tipinin, Avrupa'daki kalelerden ABD'deki üzüm bağlarına ve Karayipler'deki büyük sahil villalarına kadar 16'dan fazla kişiyi konforlu ve güvenli bir şekilde barındırabileceğini" söyledi.

"Bu sınırın kaldırılması, bu ev sahiplerinin evlerindeki alanı sorumlu bir şekilde kullanmalarına izin verirken, rahatsız edici partilere yönelik yasağımıza uymaya devam etmelerini sağlamak içindir." dedi.

Şirket, 2019 yılında partilere kısıtlamalar getirmeye başladı. Komşuları rahatsız eden "açık-davet" partilerini ve "kronik parti evleri" olarak adlandırılanları yasakladı.

Pandemi sırasında Airbnb, "halk sağlığının yararına" taraflara süresiz bir yasak getirdi.

Geçen yıl 6.600'den fazla misafir de kuralları çiğnediği için platformu kullanmaktan men edilmişti.

Airbnb, "Bu yeni ve uzun vadeli politika, topluluk güvenliğini teşvik etmeye ve desteklemeye yardımcı olmak için yasalaştırıldı." dedi.

"Partilerle ilgili topluluk politikalarımızı tamamlama çabalarımıza ilişkin güncellemeleri önümüzdeki haftalarda ve aylarda paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.


KAYNAK: BBC