Alışılmadık Bir Korku ve Gerilim: Bates Motel Dizisini İnceliyoruz

Psikolojik gerilim ve korkuyu iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir dizi: Bates Motel.

Herkese merhabalar, bugünkü yazımda hak ettiği değeri görmediğine inandığım bir psikolojik korku ve gerilim dizisinden bahsedeceğim: Bates Motel.

Başrollerinde korku filmlerinin kraliçesi olan Vera Farmiga ve oyunculuğuyla hepimizi büyüleyen Freddie Highmore bulunan Bates Motel dizisi, 2013 yılında ABD'de yayın hayatına başladı. Lost dizisinden tanınan Carlton Cuse, Kerry Ehrin ve Anthony Cipriano tarafından geliştirilen psikolojik gerilim ve korkuyu iliklerinize kadar hissettiğiniz bir dizi. 5 sezonuyla bir an olsun tansiyonun düşmediği bu dizi bir psikopatın gözünden yaşadığı küçük dünyaya pencere açıyor.

1960 yapımı Psycho filminin modern uyarlaması olan dizide Norman Bates ve Norma'nın hayatına konuk oluyoruz.

Dizi, Norma'nın kocasının ölümüyle White Pine Bay kasabasında bir motel satın almasıyla ve Norman ile burayı işletmesiyle başlıyor. Taşındıkları ilk gün başlarına gelen bir olayla işler eskisi gibi olmayacaktır. Gelişen olaylar çerçevesinde psikolojisi yavaş yavaş bozulmaya başlayan Norman, ilerleyen sezonlarda artık iyice kendini kaybetmeye başlamış ve bilinç kayıpları artmıştır. Kardeşi Dylan ve Norma'nın kardeşi Caleb ile işler daha da karmaşıklaşır.

Her bölümü ve sezonuyla gerçekten sizi ekrana kilitleyecek bir yapım. Her dakika ne olacak diye merak ediyor ve çoğu olayda ters köşe oluyorsunuz. Norman'ın yavaş yavaş bir psikopata dönüştüğüne şahit oluyoruz. Karışık, çok boyutlu karakterlerden oluşan bu dizimiz, gerilim ve sürprizleriyle bizi içine çekiyor. Spoiler vermemek için yüzeysel bir şekilde anlatıyorum fakat American Horror Story izleyip hayranı olduysanız ve psikolojik gerilim türüne ilginiz varsa kesinlikle bir şans vermeniz gereken bir dizi. Sizi izlerken sandalyenin ucunda oturuyormuş gibi hissedecek ve bir sonraki bölümü izlemek için çok fazla beklemek istemeyeceksiniz. Özellikle son sezon gerçekten aklımı başımdan aldı. Arada gerçekten saçma sahneleri olsa da bunlar dizinin tadını çıkarmanıza engel değil bence. Hem korku hem insan ilişkilerine bir bakış yaratan bu dizi oyuncularıyla bizi adeta büyülüyor. Daha önce yaşamadığınız bir dizi deneyimi yaşamak istiyorsanız şiddetle öneririm. Herkese iyi seyirler!