Almanya'da Bira Şişesi Krizi; Endüstri "Gergin" Duruma Karşı Uyardı

Alman bira fabrikaları, artan üretim maliyetleri nedeniyle bu yaz bira şişesi sıkıntısı yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Alman bira fabrikaları, artan üretim maliyetleri ve yaşadıkları kamyon şoförü bulma sorunu nedeniyle bu yaz bira şişesi edinim sıkıntısı yaşayabilecekleri konusunda uyarıda bulundu.

Bir endüstri uzmanı, yaşanabilecek cam şişe kıtlığının esas olarak küçük ve orta ölçekli bira fabrikalarını etkileyeceğini söyledi.


Enerji fiyatlarındaki artışın cam şişe üretiminin fiyatının artmasına neden olduğundan ötürü bira üreticileri yeni cam şişeler için bir yıl öncesine göre %80 daha fazla ödemek zorunda kalacaklarını belirtti. Bununla paralel bira fiyatlarında da artış olacacağını söylediler.


Buna ek olarak, Alman Bira Üreticileri Federasyonu, kamyon şoförlerinin eksikliğinin tedarik zincirlerini korumayı zorlaştırdığını belirtti. Buna istinaden Almanların yapabileceği en iyi şeyin, cam şişeleri mümkün olan en kısa sürede parakendecilere iade etmek olduğunu ve tüketicilere "boşları bodrumda biriktirmemelerini" tavsiye etti.

KAYNAK: BBC