Alternatif Müzik Seçkisi

Alternatif Türkçe altyapılı şarkı önerileri içerir.

Son on yılda Türkiye’de biraz daha ün kazanmış alternatif müziğin popülerleşmemiş ama popülerleşmesi gerektiğini düşündüğüm birkaç gruba ve sanatçıya değindim. İyi okumalar/dinlemeler.

1.     Brek

Kendi yazdığı ve bestelediği albümlerle öne çıkan Brek’in geçmişten bugüne albüm akışı sizleri şaşırtabilir. Daha psikedelik ve karanlık notalarla taşıyan “TV juice” albümü 2018’de çıktı. Bu seneye kadar daha synthpop ve dreampop dalgasında hareket eden sanatçımızın yeni albümü  “1990” ise biraz daha ana akım müziğe yakın. Her albümünün ve teklisinin özel olduğunu ve ayrı yerlerden sevilebileceğini düşünüyorum. En sevdiklerimi aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

https://open.spotify.com/playlist/4ie4e12ZupH1R9D2nok1Ft?si=88fd5f6e083e4dd6

2.     Nada 

Brek’e göre daha yumuşak bir atmosferde gezen ve akustik kalan Nada’nın en son albümü “İki Örümcek” 2021’de çıktı. Benim en sevdiğim şarkısıysa “Birileri”.

https://youtu.be/OP51qJspJ4E?feature=shared

3.     insanlar gerçek olsa

Bu grubu iyi hissettiğiniz bir günde dinlememenizi öneriyorum. Kendinizi bir anda gerçek dünyadan soyutlanmış hissedebilirsiniz. Eğer daha önce dinlediyseniz bu listeye neden dahil olduklarını sorgulamanız olası çünkü onlar da kendilerini herhangi bir genre (janr) ile tanımlamıyorlar. Bense alternatif müziğin ucu bucağı olduğuna inanmamaktayım. 

https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DZ06evO0TwgX7?si=d62d8100f5e44df1

4.     Dilhan Şeşen

Yine kendisini çok iyi bir gününüzde dinlememenizi önerdiğim sanatçı. Olası aşk acınızı tetikleyebilecek şarkıları mevcut. Synthpop çizgisinde ilerlediğini düşünsem de yine gruplandıramadığımız biri. Elektronik bir atmosferde şarkı yaptığını söylemek de mümkün.

https://open.spotify.com/intl-tr/track/0ajqG85zmPqukCSJpBmKhh?si=7166243f290d42cd