Amazon Prime'dan Zam

Amazon Prime abonelik fiyatı ayda 1£ artırıldı.

Amazon, daha yüksek işletme maliyetleri nedeniyle İngiltere müşterileri için Prime hizmetinin fiyatını arttırmaya hazırlanıyor.

Eylül ayından itibaren aylık abonelikler 8,99 sterline yükselecek ve yıllık üyelik 79 sterlin'den 95 sterline yükselecek.

Amazon, 2014'ten bu yana İngiltere'de ilk olan fiyat artışının kısmen 40 yılın en yüksek seviyesindeki enflasyondan kaynaklandığını söyledi.

Netflix gibi diğer hizmetler de, insanların kesintiye gitmeye başladığına dair işaretlere rağmen abonelik fiyatlarını artırdı.

Ancak Amazon Prime, akış hizmetinden daha fazlasını sunuyor. Prime ayrıca sınırsız ürün teslimatı da sunuyor.

Amazon, yeni fiyatlandırmanın Eylül ayından itibaren veya müşterinin bir sonraki üyelik yenileme tarihinde başlayacağını belirterek, yıllık plana geçmenin veya üyeliğin iptalinin de bir seçenek olduğunu ekledi.

Bu karar, birçok hanenin harcamalarını kısmak istediği ve mal fiyatlarının en hızlı şekilde arttığı bir zamanda geldi.

Amazon'un alışverişin geleceğini nasıl şekillendireceği hakkında bir kitap yazan perakende analisti Natalie Berg, Amazon'un Şubat ayında ABD'de Prime fiyatlarını artırmasının ardından Prime fiyat artışının "gerçekten sürpriz olmadığını" söyledi.

BBC'ye verdiği demeçte, "Bir nesildeki en kötü yaşam maliyeti krizinin ortasında ücretleri artırmak inanılmaz derecede cesur bir hareket, ancak Amazon birçok müşteri için vazgeçilmezdir ve onlar [şirket] bunu biliyorlar." dedi.

"Amazon, günlük yaşamımıza o kadar derinden yerleşti ki, pek çok insan zammı kabul edecek."

Bu yılın başlarında, BBC tarafından yaptırılan bir anket, yükselen enerji faturaları ve yakıt fiyatları ile mücadele eden insanların paradan tasarruf etmek için yiyecek ve araba yolculuklarını azalttığını tespit etti. 4.011 kişinin yarısından fazlası (%56) daha az yiyecek satın aldı ve aynı oran öğün atladı.

Son araştırmalar, artan yaşam maliyeti nedeniyle daha fazla insanın Netflix, Disney + ve Amazon Prime gibi video akışı aboneliklerini iptal ettiğini ileri sürdü.

Pazar araştırma şirketi Kantar, 2022'nin ikinci çeyreğinde toplam 1,66 milyon hizmetin kesildiğini ve büyük olasılıkla 24 yaş altı yaş grubunun iptal edileceğini söyledi.

İptallerin üçte birinden fazlası, birincil nedeni "para biriktirmek istemek" olmak üzere maliyetleri düşürmeye bağlandı.


KAYNAK: BBC