Amsterdam Keşfi: Sanat, Lezzet ve Deneyim Dolu Bir Şehir

Özgürlüklerin şehri Amsterdam'da yapılabilecek 5 şey.

1- Peynir Tadımı

Amsterdam’da peynir tadımı yapmak gerçekten bir deneyim. Şehrin her köşesinde, özellikle Dam Meydanı çevresinde birçok peynir dükkanı bulabilirsiniz. Tadım sırasında farklı aromalar ve olgunluk derecelerini deneyimleyebilirsiniz. Bu dükkanlarda peynir tadımı yaparken yanlışlıkla doymak bile mümkün :). Özellikle Gouda ve Edam peynirleri Hollanda'ya özgü olup mutlaka denemeniz gereken lezzetlerdir. Peynir dükkanlarında fiyatlar bir tık pahalı olabilir. AH marketlerinden uygun fiyatlı peynirler de alabilirsiniz, ancak küçük dükkânlarda tadım yaparken ürünlerin zenginliğini daha çok hissedeceksiniz.



2- Patates Yemek

Amsterdam’la özleşmiş patatesi hemen hemen her köşe başında bulabilirsiniz. Her yerde tatlı patates olmadığı için benim favori mekanım ‘House Of Fries’. Burada tatlı patatesi mutlaka deneyin. Patates nerdeyse bir akşam yemeği yerine bile geçebilir. En büyük boyunu 3 kişi bölüşüp doyduğumuzu hatırlıyorum :). Dışı çıtır, içi yumuşacık olan bu patatesler birçok farklı sosla servis ediliyor. Klasik mayonezli veya ketçaplı patateslerin yanı sıra, farklı tatlar deneyebileceğiniz sos çeşitleriyle bu lezzet bir akşam yemeğini aratmayacak kadar doyurucu olabilir. Patates sevenler için Amsterdam bir cennet!


3- Red Light District

Amsterdam’ın en ünlü bölgelerinden biri olan Red Light District, sadece yetişkinlere yönelik eğlencelerle değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel dokusuyla da ilgi çekici bir yer. Türkiye ve birçok ülkede tabulaşmış konuların burada açık bir şekilde sergilenmesi insanlara ilginç gelebiliyor. Bölgeyi ziyaret ederken çevredeki tarihi yapıları da gözlemleyebilir, bir nevi şehir içi keşfe çıkabilirsiniz.


4- Van Gogh Müzesi

Sanatseverler için Amsterdam’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri Van Gogh Müzesi’dir. 3 katlı müze Van Gogh’un çoğu eserini sergiliyor. Van Gogh’un vefat etmeden önce yapmış olduğu eserler çok çarpıcı. Hayata veda etmeden çok kısa bir sürede bunları yapmış olduğu görmek insana umut veren bir şey. Müzeye gelmeden online bilet almak çok önemli. Müzeye erken saatlerde girmek avantajlı. Saat ilerledikçe müze aşırı derecede kalabalık oluyor. 


5- Kanal Turu

Amsterdam’ın sembollerinden biri olan kanallarda bir tekne turuna çıkmak, şehri başka bir perspektiften keşfetmek için harika bir yol. Gündüz ya da akşam saatlerinde yapabileceğiniz bu turlar, tarihi binaların, köprülerin ve suyun oluşturduğu huzur dolu atmosferi size sunar. Özellikle gece yapılan turlar, ışıklandırmalarla birlikte şehre ayrı bir büyü katar.