Anime Önerisi: ERASED

Kısa bir anime dizi önerisi

Orijinal adı Boku Dake ga Inai Machi olan ve mangadan uyarlanan Erased 1 sezondan ve 12 bölümden oluşmaktadır. Bölüm süresi ise 23 dakikadır. Dizinin konusu ise Hayatın zorluklarıyla cebelleşen manga yazarı Satoru Fujinuma, kendisini ifade edememe korkusuyla yüzleşmektedir. Ancak, ölüm ve faciaları engellemeye zorlayan doğaüstü bir yeteneği vardır. Bu olaylar gerçekleşmeden önce, zamanda geri gider ve bu süreç sürekli tekrar eder; ta ki söz konusu olan kaza önlenene kadar. Bir gün, kendisini katil durumuna düşüren bir kazaya karışır. Kurbanı kurtarma çabasıyla kendisini geçmişe yollar. Fakat, sınıf arkadaşı Kayo Hinazuki'nin kaybolmasından bir ay önceki zamana, ilkokul öğrencisi olduğu yıllara gelmiştir. Bunun üstüne, Satoru kendisine yeni bir görev edinir: Kayo'yu kurtarmak ve kayboluşundaki gizemi çözmektir.

Dizinin başlangıcı Satoru Fujinuma adlı kahramanımızın annesinin öldürülmesi üzerine cinayet şüphelisi durumuna düştüğünde, aniden geçmişe yolculuk etmiş olmasıdır. Geçmise gidebilme yeteneği sayesinde ise kaçırılan sınıf arkadaşı Kayo Hinazuki'yi defalarca kez kurtarmaya çalışır ve annesinin ölümüne dair ipuçları aramaya başlar. Her geri gittiğinde yeni ipuçları biriktirir ve bunları bir sonraki yolculuğu için kullanır. Kayo ise annesi ve üvey babası taradından fiziki ve psikolojik olarak şiddet gören bir kız çocuğudur. Diğer yandan yaşadıkları bölgede kız çocuklarının kaçırıp öldürülmesi üzerine Satoru, Kayo'yu yalnız bırakmamaya çalışır. Katil ise en baştan animenin içinde olan bir karakter ve Satoru katilin kimliğini öğrendiğinde, katil tarafından öldürülmeye çalışılır fakat 18 yıl komada kaldıktan sonra uyanır.

Bazı sahneleri mantık dışı olsa da Erased benim sen sevdiğim animeler arasında yer alıyor. Çizimler, efektler ve soundtraclerle beraber gerçekten çok güzel bir yapım ortaya çıkmış. Tür olarak bilim kurgu ve psikolojik gerilim kategorisine koyulabilir çünkü izlerken gerildiğim sahneler çok fazla oldu.