Anime Önerisi: Nana

Müzikleriyle bile harikalar yaratan muazzam bir anime.

2006 yılında yayınlamış ve 47 bölümden oluşan "Nana"yı izlerken karakterlere hemen ısınacaksınız. Hikaye günlük hayattan alıntı, bu yüzden izlerken kendinizden bir parça bulmanız da oldukça mümkün.

Doğdukları şehri terk ederek kendilerine yeni bir gelecek yaratmaya Tokyo'ya giden Nana isimli iki kadın karakterin karşılaşması ile başlıyor hikaye. Tesadüfler üzerine kurulu olması, belki bazı kişilerin zevkine hitap etmeyebilir ancak yine de şans vermenizi tasviye ederim.

Tek ortak yanlarının isimleri olmasına rağmen doğan bir arkadaşlığı izliyoruz. Her ikisinin de hayata olan bakış açıları ve hedefleri çok farklı. Punkçı Nana Osaki, Tokyo'ya müzik yaparak para kazanıp ün kazanmak için giderken Nana Komatsu, erkek arkadaşının yanına gider. Aynı trende yanyana oturmalarıyla tesadüfler başlar ve aynı apartmanı paylaşmaya kadar gider. Tek başlarına kurdukları yeni bir gelecekle beraber hayatın gerçek yüzlerini görmeye başlarlar. Böylece sırt sırta verip savaşmaya devam ederler.

Netflix'e yeni geldi ve bütün bölümleri de bulunmakta. Bölümlerinin kısa olması da çerezlik niyetine izlemeye olanak kılıyor. Gerçek hayat hikayeleri seviyorsanız bakmanızı öneririm. Şimdiden iyi seyirler!