Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi 10 anime!

Son zamanlarda siz de benim gibi anime eksikliği çekiyor musunuz ? O zaman bu liste tam size göre!

Geçtiğimiz yıl boyunca Netflix, anime kitaplığına bazı inanılmaz animeler ekledi. Özgün dizilere ek olarak, son derece iyi bir şekilde özgün hikayelere sahip olan animelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz aksiyon, komedi, bilim kurgu ve aşk animelerini sizin için derledim. Netflix'in derinliklerine dalmaya ve bu birbirinden güzel animeleri izlemeye başlamadan önce sizi bu yazımı okumaya davet ediyorum :) Hadi başlayalım!

10- Seven Deadly Sins

Yedi Ölümcül Günah, Netflix'in daha önceki orijinal dövüş serilerinden biridir ve heyecan vericidir. Bu anime, serinin adaşı olan, sihirli bir şekilde donatılmış bir grup savaşçıyı çevreleyen şövalye kahramanlarının hikayesidir. Her Günah'ı kaptanları olarak tanırız, Gazap Günahı Meliodas, Kutsal Şövalyelere karşı durmak için onları bir araya getirir. Şovun ilerleme hızı, her karakter için, biz onlarla tanıştığımızda bir arka plan hikayesine sahip olmak için zaman ayırıyor, bu da yetenekleri ve nasıl geliştikleri konusunda beklenti oluşturmaya yardımcı oluyor. Bazı etkileyici ve yaratıcı güçler var ve Aniplex'in yapımda parmağı olduğu için, onlar için animasyonlar nefes kesici. Karakterler, güçler ve hikaye gerçek bir deneyim sunmaktadır. Özellikle animasyonlar, güçler ve kombinasyon saldırıları, Bu animedeki dövüş sahnelerini olağanüstü hale getiriyor.

9- One Punch Man

Süper kahraman türünün alışageldik standartlarından sonra, One Punch Man tamamen farklı bir deneyim sunuyor. 25 yaşındaki bir üniversite mezunu, pembe yanaklı, popo çeneli bir çocuğu bir ıstakoz-insan türü canavarın öldürücü pençelerinden kurtardıktan sonra Saitama, maaşlı bir iş arayışını bırakır ve kendini bir işe adar. kahraman olma niyetiyle üç yıllık sıkı bir eğitim programı. Doğal olarak bu zorlu eğitimden sonra saçları dökülüyor. Saitama, düşmanları tek bir yumrukla yenmek için müthiş bir güçle donatılmış dünyanın en güçlü kahramanıdır. One-Punch Man'in çekiciliğinin püf noktası, Madhouse'ın sunduğu örnek niteliğindeki animasyon ve dövüş sahnelerinin yanı sıra, serinin, bir çocuğun aşırı aktif hayal gücünden süzülerek gelen bir süper kahraman şovu olma taahhüdü ile, diğer dünyadaki tüm düşmanlarla akıl almaz bir savaşma komedisi sunuyor.

8- Fate/Zero

Type-Moon's Fate serisinin hafif roman serisinin ikinci anime uyarlaması, Ei Aoki tarafından yönetilen bu 25 bölümlük seinen, efsanevi bir kadeh (kesinlikle değil) için Dördüncü Kutsal Kase Savaşı adlı bir battle royale'de yarışan bir grup büyücüyü takip ediyor. Mesih'in Kâse'si, sahibinin isteğini yerine getirebilecek kapasitede. Üç büyücü ailesi geleneksel olarak Kâse'yi kontrol etmek için yıllar içinde sürekli savaşmıştır ancak her savaş, çatışmada temsilcileri olarak savaşmak için hizmetkarları (efsane ve dünya tarihinin son derece güçlü figürleri) çağıran yedi büyücü (Ustalar olarak adlandırılır) arasında yürütülür. Her zaman Kral Arthur ve Büyük İskender arasındaki bir savaşta kimin kazanacağını merak eden tarih meraklıları, bu gösteriyi oldukça tatmin edici bulacaktır. Mükemmel olan bu hikaye, muhteşem bir animasyon stili, karakterlerin karmaşıklığı ve meşru bir şekilde yürek burkan olay örgüsü bükülmeleri ile dengeleniyor.

7- Sword Art Online

Sword Art Online, oyuncuların gerçek hayatta HP'leri sıfıra ulaştığında öldükleri bir video oyununda geçen aksiyon/romantizmdir. SAO'nun tehlikesinden etkilenmemiş gibi görünen, ancak başka oyuncularla kurduğu bir partide şiddetli bir deneyimin travmasını hala taşıyan yalnız bir oyuncu olan Kirito ile hikayemize başlıyoruz. Aslında sevimli bir kahraman olan Kirito gücünden dolayı, serideki pek çok badass sayılabilecek oyuncular için kullanılan kibirli kelimesi özdeşleşecek gibi görünüyor. Bu badassery, eşit derecede sevimli kadın kahraman Asunaile dengeleniyor. Bu sevimli çiftin yaşadığı video oyunu dünyası, ilişkilerinin dinamiğini tamamen değiştiriyor. İkisi kılıçlarını bırakıp birlikte hareket etmeyi başlar, kaynaklarını birleştirir ve SAO'da kendileri için bir hayat kurarlar. İlişkilerinin yakınlığı, video oyunlarının iyileştirmesi gereken, ancak bazen şiddetlendirdiği yalnızlıktan göz kamaştırıcı bir kaçışı gösteriyor. Opening şarkılarının en iyi şarkılardan biri olduğundan bahsetmiyorum bile.

6-Naruto

Bu shonen'deki dövüş sahneleri harikalar yaratıyor. Devasa sihir sistemi ve karmaşık, sorunsuz animasyonlu göğüs göğüse dövüş içeren animeler arasında, bu anime dikkatinizi çekecek. Çok fazla fillerbölüm ve monolog içermesine rağmen bu animenin popüler kültürde kendi benzersiz ikonografisini yaratması engellenemezdi.

Naruto, her gence iyi insanların kötüye dönüştüğünü ve ilişkilerin sona erdiğini öğreten öfkeli lise romantizmidir. Masashi Kishimoto bizi, ailesini çok önceden yürek burkan bir şekilde kaybeden Naruto'nun, topluluklarını korumak için içinde bulunduğu ninja akademisinde ölüm-kalım durumlarında dahi kullanabileceği yetenekler öğrenme çabasıyla tanıştırıyor. Hikaye esas olarak Naruto'nun Sasuke'yi kaybetmesine ve onu eve getirmek için yorulmadan peşinden koşmasına odaklanıyor, ancak yazarlar Naruto'nun Yaprak köyünde sahip olduğu topluluğa da çok fazla önem veriyorlar. Saklı Yaprak Köyü'nün savaş ve terör karşısında sergilediği birlik, koşulsuz dostluk, intikam ve barışın tek yolu olan bağışlamayı ele alan bu meta dizideki duygusal çerçeve animenin ayrılmaz bir parçasıdır. Naruto serisinin ilki olan bu anime, ikinci seride meyvelerini veren bir casuslar, komplolar ve gizlice bağlantılı olan alt planlar ağının temelini atıyor.

5- Hunter x Hunter

Hunter x Hunter, Avcı olma yolculuğuna çıkan Gon Freecss ile başlar. O sizin tipik kurtarıcı figürünüz, shonen'e özgü, ama neyse ki can sıkıcı, tekrarlayan mantraları kendine saklıyor. İnsanlardaki en iyiyi görme kararlılığı serinin bir harikası haline gelir ve başkalarına olan bağlılığı olay örgüsünü yönlendirir. Bir suikastçı ailesinden genç bir çocukla arkadaş oluyor ve onların kutuplaşmış dinamikleri, diziyi ilham verici kılan bir bağlantı yaratıyor. Bu iki çocuk arasındaki zorlayıcı ilişki sizden duygusal yatırım talep ediyor. Manga yazarımız Togashi, onları çok daha yaşlı, daha deneyimli kötü adamlarla karşı karşıya getirerek gençliklerini ve deneyimsizliklerini vurguluyor ve gelişmelerine yardımcı olan güçlü akıl hocaları sunuyor. Karakterlerinin yeteneklerini kişiliklerine göre uyarlama konusunda titizdir, ancak herkes gücünü kararlılıktan alır. Bu animede tanık olacağınız saf kararlılığın kahramanlıkları sizi değiştirecek.

4-Attack on Titan

Attack on Titan, 2013'te sahneye çıktığında kültürel bir fenomenden başka bir şey değildi. Hajime Isayama'nın devam eden manga serisinden uyarlanan anime, insanlığın bir yamyam insansı dev ırkına karşı bitmeyen bir mücadeleye girdiği kıyamet sonrası bir dünyayı tasvir ediyor, Titanlar. Dünyada kalan son şehirlerden birinde büyüyen bir genç olan Eren Yeager, vatanını savunmanın ve ailesinin intikamını almanın bir yolu olarak ordunun Araştırma Birliklerine katılır. Yüksek teknolojili süper kahraman dramasının hızı ve şiddetiyle aşılanmış bir David vs. Goliath çatışması olan Attack on Titan'da her şey var: Talihsiz köylüleri yutan Goya benzeri canavarlıklar, siyasi entrikalar ve hileler, karşılıksız bir aşk için, için için yanan gerilim ve bir ev sahibi uğruna savaşmaya değer bir savaşa ek olarak, insanlığın son direnişinin artan ölümcül maliyetlerini son derece kişisel kılan unutulmaz karakterler. Bu anime kesinlikle bir şaheser ve ölmeden önce izlenmesi gerekenler arasında en üst sıralarda yer alıyor.

3- Baki

Baki, babasını geçmek için genç bir dövüşçü eğitiminin arketipsel bir hikayesini canlandıran hiper-eril efsanelerin heyecan verici bir gösterimidir. Bu yüksek aksiyonlu shonen, muhtemelen berabere kalınabilecek en havalı adamlar arasında gergin hesaplaşmalarla dolu. Cidden, Netflix kaslarını esneten ve geren erkeklerin tüm çekimlerinin kısa bir videosunu yayınlasaydı, bu o videodan çıkan anime olabilirdi. Kaslar ve aşırı sert sesler yeterli değilse, bilmiş sırıtışlar ve alaylar bu karakterlerin diziyi yönlendiren et kafalı kullanılacak alet ruhunu somutlaştırmasını sağlıyor. Baki, tipik güç fikirlerini onaylar, ancak bunun merhamet ve özgürlükle ilgisine meydan okur. Gelmiş geçmiş en iyi dövüş ve spor animelerinden biridir (bence en iyisi).

2- Demon Slayer

Demon Slayer'ın başarısının anahtarı nedir? Genç iblis avcısı Tanjiro Kamado'nun hikayesi ve iblise dönüşmüş kız kardeşi Nezuko'yu kurtarma arayışı, Weekly Shonen Jump'tan çıkan en orijinal aksiyon dizisi olmayabilir, ancak türün en sevilen tüm mecazlarını olağanüstü bir stille vurur. Taisho dönemi ayarı iyi anlaşılmış, karakterler anında sempatik ve stüdyo Ufotable'dan gelen animasyon bu dünyanın dışında. Netflix ilk sezon akışına sahiptir; Bitirirseniz ve daha fazlasına ihtiyacınız varsa, film çoğu dijital satış noktasından kiralanabilir ve ikinci sezon Crunchyroll ve Hulu'da bulunmaktadır. Çoğu kişi tarafından gelmiş geçmiş en iyi görselliğe sahip anime olarak anılmaktadır ve ben bu görüşe kesinlikle katılıyorum.

1- Kakegurui

Baştan sona, Kakegurui, tümü dengesiz ve öngörülemeyen liderliğine odaklanan, giderek daha yüksek bahisler ve zihinsel durumların devrilmesinden oluşan çılgın bir çalışmadır. Studio MAPPA'nın (Kids on the Slope, Yuri on Ice!), grotesk cinselliğe sahip Kakegurui oyuncakları ve çarpık güç dinamikleri sayesinde Yu-Gi-Oh'a benzeyen bir şeyle baş başa kalıyoruz! Gerçekten rahatsız edici bir psikolojik korkuyla bezenmiş olan bu anime her bölümde daha da sürükleyici hale geliyor. Hem tuhaf rezonans felsefesi hem de maksimalist tarzı nedeniyle uzak duramayacağınız bir anime türü. İnsanoğlunun bildiği her duyguyu, özellikle kumar gibi bir konusu olan diğer animeler kesinlikle Kakegurui'nin yanında önemsiz kalıyor.

Bu her biri ayrı ilgi çekici olan animeler arasında kendi favori animelerim ilk 3'te bulunuyor ve izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Peki sizin favori animeleriniz neler?