Anın Tadını Çıkar!

Bazen durup anın tadını çıkartmayı hatırlamamız gerekiyor.

Küçükken Eylül ayı geldiğinde içimi hep bir mutluluk sarardı. Bu sebebin okul olduğunu söylesem çoğunuz buna şaşırabilir ama bence benim gibi olan birkaç kişi vardır. Çocukluğumdan beri okulların açılması benim için hep heyecan verici oldu.Tam da o haftalara gelmişken geçmişi düşündüm biraz. Benim içimi kaplayan o neşeyi.Günler önceden hazırlardım ilk gün giyeceğim kıyafeti. Uyuyamazdım bir gün önce. Sabah uyandığımda hızlıca seçtiğim giysileri giyer saçlarımı güzelce tarar ve yola koyulurdum. Okul kapısından geçtiğimde arkadaşlarımı görünce hemen gider sarılırdım. Dışardan bizi yargılayan insanlar vardı ama mutluydum.Peki ben derslerde çok mu başarılıydım? Tabii ki hayır. Sadece beni mutlu eden şeyler vardı orda.

Bu düşüncelerde gezinirken en son neye böyle heyecanlandığımı düşündüm.Gece uyutmayacak kadar ne oldu? Günler önceden ne zaman kombinimi hazırladım? Büyüdükçe oluşan hayat yoğunlukları bizleri etrafımızdaki olaylardan daha az etkilenen birisi yaptı galiba. İstediğimiz şeyler hep güzel bir gelecek, kariyer ve iyi bir gelirimiz olması oldu. Bunları isterken yaşanan küçük ama güzel heyecanları, mutlulukları unuttuk bence. Kendi halime oldukça üzüldüm aslında. Ne zaman girdim bu kaygılara endişelere de böyle küçük anların verdiği o keyfi kaçırdım. Yaşım ne ara yetişkine erdi? Ben ne oldu da büyüdüm?

Eskiden okuduğum bir kitap vardı. Kitapta yetişkinlerin her şeye farklı baktığını değiniyordu. Büyüdükçe yaratıcılığını, yeteneklerini ve neşesini kaybeden insanlara dönüşüyorlardı. Bence kitabı okuyanlar hangi kitaptan bahsettiğimi anladılar.

Tam okul heyecanımı düşünürken başka düşünceler beni nerelere getirdi. Bu bile artık büyüdüğümü ve bazı şeylerin eskisi gibi olmayacağını hissettiriyor. Gördüğüm her çocuğa "Anın tadını çıkar!" demeye gidiyorum ben. Ama olur ya yaş olarak yol almış ama ruhu hala o heyecanda mutlulukta kalmış biri vardır, anın tadını çıkardığın için çok şanslısın!

"Hayattan keyif almak için beklemeye gerek yok, bulunduğumuz her anın tadını çıkarmak yeterlidir." -Goethe