Ankara’da Gezilmesi Gereken Yerler

Kimisinin karanlığından, griliğinden, kuraklığından şikayet ettiği; kiminin ise huzurundan, güvende hissettirişinden övündüğü şehir.

Ankara… Kimisinin karanlığından, griliğinden, kuraklığından şikayet ettiği; kiminin ise huzurundan, güvende hissettirişinden övündüğü ve çok sevdiği bir şehir. Türkiye’nin de başkenti. Başkentimize gelip de uğramadan geçilmemesi gerekenler de bu yazıda olacak. 

Anıtkabir

Öncelikle yer vermemiz gereken ve çoğu kişinin de uğramadan geçmediği Türkiye’nin kurucusu Ata’mızın yattığı yer… Anıtkabir. Atatürk vefatından önce bu tepeye gelip “Bu tepe ne güzel bir anıt yeri” demiştir ve bu söze göre buranın inşaatı yapılmıştır. Burada, aslanlı yoldan geçerek Atatürk’ün kabrini ziyaret edip çiçek bırakabilir veya inancınıza göre duada bulunabilirsiniz. Aynı zamanda belli saatlerde düzenlenen asker değişimi sırasında asker yürüyüşlerini izleyebilirsiniz. Ziyaretin ardından da içerisinde Mustafa Kemal’in okuyup içerisinde şahsi notlarının ve daha nicelerinin bulunduğu Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne uğrayabilirsiniz.

Ankara Kalesi

Ardından görmek için gideceğiniz yer ise mutlaka Ankara Kalesi olmalıdır bence. Kale’ye henüz tam olarak çıkmadan önce Divan Pastanesi’nde karnınızı doyurabilir, Rahmi Koç Müzesi’ne gidip koleksiyonları gezebilirsiniz. Aynı zamanda orada bulunan dükkanlardan kendinize bir doğal taş almadan dönmemenizi de tavsiye ederim. Kale’nin zirvesine çıktığınız zamansa 360 derece Ankara manzarasının tadını çıkarabilir, oradan Ankara’nın neredeyse her yerini görebilisiniz. Tabii manzaranın keyfine varırken bir Türk kahvesiyle de anınızı tatlandırabilirsiniz. 

Tunalı, Kuğulu Park

Son olarak da sokaklarında gezerken huzurlu hissedebileceğiniz, gündüzünde kafelerinde oturup gecesinde eğlenebileceğiniz; birçok şeyi bir arada deneyimleyebileceğiniz mahalle: Tunalı. Oraya vardığınızda Kuğulu Park’a uğrayıp göletindeki kuğuları besleyebilir, banklarda oturup kafanızı dinleyebilirsiniz. Bununla birlikte caddelerinde bulunan çarşılarına girip sahafları, antikacıları gezip geçmişe yolculuk yaparken oradan değerli parçalar alabilirsiniz. 

İşte bunlar Ankara’ya gelip de uğranmadan geçilmemesi gereken yerler…