Anne, Ben Neyde İyiyim?

Çocuklara çok özeniyorum. Aynı anda doktor ve dansöz olmak istemeye hakları var çünkü.

Çocuklara çok özeniyorum. Her biri kendi hayal alemlerinde, sonsuz olasılıkları, belki de olabilecek en esnek ve koşulsuz şekilde yaşayabiliyorlar. Büyüyünce ne olacaksın sorusuna her seferinde farklı cevap verebiliyorlar. Hatta bazen, aynı anda hem doktor hem de dansöz olacağım diyebiliyorlar.

Çocuklara çok özeniyorum çünkü ben de böyle diyebilmek istiyorum. Aynı anda hem doktor hem de dansöz olmak istiyorum. 23 yaşımın henüz başındayken, bunun için çok geç kaldığımı biliyorum.

Artık aynı anda hem doktor, hem de dansöz olamam.

Çocuklara çok özensem de, o özendiğim heyecan hala içimde. Yetişkinlik yolunda ilerlerken o çocukluğu kaybetmedim, bunu da içten içe biliyorum. Ama artık hem doktor hem de dansöz olamam ki!

Peki ne olabilirim? Ne olmalıyım? Elimde bir diplomam var, yarım yamalak da bir gelirim. Haftanın üç günü içim sıkılarak gittiğim bir işim var. Ama ben öğretmen olmak istemedim ki!


Ben aynı anda çok şey olmak istedim. Sırf bu yüzden, hayatımın bir döneminde ciddi bir şekilde oyuncu olmam gerektiğini düşündüm. Oyuncu olursam, tek bir hayatım olmaz diye düşündüm. Bir gün doktor olup, diğer gün dansöz olabilirdim.

Ancak ben oyuncu da olamadım.

Yaşım bazıları için çok genç, bazıları için de kendini bulmak için çok geç olabilir. Geç veya değil, kendimi bulamamış, kaybolmuş vaziyetteyim. Bunu hisseden tek kişi de ben değilim.

Maymun iştahlı olduğumu duyarak büyüdüm. Her şeye ilgi duydum, farklı her şeyi denemek istedim. Maymun iştahlı olmanın yanında bir de sabırsız olduğumdan, ilgi duyduğum bir şeyde istediğim başarıyı göremeyince de bıraktığımdan, yeni şeyler deneme şevkim hırpalandı. Etrafımdaki insanlar benim yine bırakacağımı biliyorlardı çünkü. Tüm bunların sonunda da hiçbir şeyde iyi olamayan biri olup çıkmıştım.

Ben maymun iştahlı olmak istememiştim ki! Ben sadece mutlu olmak istemiştim. Bir şeyde iyi olmak istemiştim. Şu an ise elimde bir diploma ve içimdeki sesin "Yine başarısız olacaksın!" dediği yeni bir macerayla kendimi bulmak için bir adım daha atıyorum hayatta.

23 yıllık hayatıma bakıyorum. Ben ne olacağım? Ben okulda mı yaşlanacağım? Ben huzurlu yaşlanmak istiyorum. Ama ne iş yapacağım ben?

Anne, ben neyde iyiyim?