Anne Hathaway'in Kutsal Cadılar'daki Kostümlerinin Tarihi

Büyük Cadı'nın gösterişli soyunma odasını oluşturmak için doğrudan 60'ların en iyi modellerinden ilham alındı.

Paula Price ve Peter Swords King'in oluşturduğu saç ve makyaj ekibinin yardımıyla, Roald Dahl'ın Kutsal Cadılar'daki Büyük Cadısı gerçekten ürkütücü - 1990 film uyarlamasını izleyen herkesin onaylayacağı gibi. . Anne Hathaway için mod panolarında: Jackie Kennedy ve Marilyn Monroe gibi 60'ların klasik tarzı ikonlarının yanı sıra Nena von Schlebrügge ve Carmen Dell'Orefice gibi dönemin en iyi modelleri.


Louisiana'daki Imperial Island Oteli'nde kaldığı süre boyunca, Anne Hathaway'in görünümü son derece göz alıcıdan açıkça kötülüğe dönüşüyor - üzerine oturan takım elbiseleri, ilkel pelerinleri ve dantel sabahlıkları yerini Monroe'dan çok Macbeth'i anımsatan koyu renkli elbiselere bırakıyor. (Öte yandan ekip, büyükanneyi oynayan Octavia Spencer için vintage şapkalar, 50'ler tarzı çiçekli elbiseler ve tüylü paltolar aldı).

Büyük Cadı'nın makyajı da, çocukların dünyasından kurtulma arayışı ilerledikçe daha da şeytani bir hal alıyor - Swords King, gözlerinin çevresinde çok sayıda koyu mor göz farı kullanıyor.


Bir de, tabii ki, Büyük Cadı yüz protezleri var: - takması dört saat süren (Orijinal filmde Anjelica Huston'ın makyajını uygulamak her gün yedi saat, çıkarmak ise beş saat süren).

Toplamda, Sacrées Sorcières'in çekimleri sırasında Anne Hathaway, damarlarla kaplı bir kafa derisi görünümü vermek için 17 kel başlık, sadece üç eklemi olduğu izlenimini vermek için 22 el örtüsü ve özel bir şekilde uygulanmış 198 parmak uzantısı taktı.

Çekimlerin çoğunun yapıldığı Leavesden'de bulunan Warner Brothers stüdyosunda parmak "çadırı" adında buna ait özel bir set kuruldu.