AP'de Yunan Vekilden Irkçı Provokasyon

Bayrak, Çanakkale'de Seyit Onbaşı, Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam, Sakarya Meydan Muharebesi'nde Maraşel Fevzi Çakmak ve daha nicesi demekti.

Kurtuluş Ordumuzun başında İzmir'e giren M. Kemal Atatürk, Karşıyaka'da konaklayacağı evin önüne gelince gözlerine yere serilmiş olan Yunan bayrağı ilişti. Ulu önderin terreddüt ettiğini fark eden halk tek bir ağızdan şöyle seslendi: "Buyurun Paşam, geçiniz. İntikamımızı alınız! Yunan kralı Konstantin, bu evden içeri girerken büyük bir haz içerisinde bizim bayrağımızı çiğnemişti. Aynısını yaparak gereken cevabı veriniz. Burası sizin şehriniz, bu ev ise sizin evinizdir. Şimdi bu bayrağı ayaklar altına alma sırası sizindir." Atatürk'ün ise bu duruma yanıtı her zaman ki gibi oldukça manidardı. Ayakları altına serilmiş olan bayrağa bakarak çevresindekilere "Kral, bayrağı ayaklar altına aldıysa hata etmiş. Bayrak bir ulusun bağımsızlık simgesidir ve çiğnenmez. Ben onun yapmış olduğu yanlışı yapmam!" diye cevap verdi ve bayrağı yerden kaldırttı.

Birkaç gündür oldukça popüler olan bu hikayeyi ilk duyduğumda yanılmıyorsam ortaokuldaydım ve 13 yaşındaki bir çocuğa göre de altında yatan mesajı oldukça iyi kavramıştım çünkü bayrak vatan demekti. Bayrak uğruna gözünü dahi kırpmadan canını vermiş binlerce vatan evladı, vatanına hiç düşünmeden evladını kurban eden binlerce ana demekti. Bayrak, Çanakkale'de Seyit Onbaşı, Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam, Sakarya Meydan Muharebesi'nde Maraşel Fevzi Çakmak ve daha nicesi demekti. Kısacası bayrak bir milletin onuru, namusu ve güçlükle elde edilmiş bağımsızlığı demekti!

Ne yazık ki benim henüz 13 yaşımdayken idrak edebildiğim bu durumu, 40'lı yaşlarınının sonunda olan Yunanistan Vekili Ioannis Lagos idrak edememiş olacak ki geçtiğimiz gün Brüksel'de düzenlenmiş olan Avrupa Parlementosu Genel Kurulu'nda konuşmasının ardından kürsüde şanlı bayrağımızı yırtma gafletinde bulundu. Yaptığı bu davranış sonucunda AP Raportörü Sanchez'den tepki alan vekile Türk halkının tepkisi de gecikmedi.

Bu söylemlerin sebebi ister ırkçılık; ister aşırı sağcı vekilin popülist söylemleri olsun, bizler de bu saygısız ve yersiz tavrı IRPosts ailesi olarak kınıyoruz. Öyle ya "Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır!"

Sözlerime son vermeden önce 2018 yılında Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın "Türkiye güvenliğimize, bütünlüğümüze tehdit oluşturursa, atalarımızın yaptığını biz de yaparız." sözleriyle Ankara'yı nasıl tehdit ettiğini hatırlamadan edemiyorum.

Elbette, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Anadolu'da kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan milli mücadele döneminde şanlı ordumuz tarafından denize dökülen atalarından bahsediyor!