Apple Music’in Milyonluk Anlaşması

Apple Music, 250 milyon dolar karşılığında NFL’le 5 yıllık sponsorluk anlaşmasına imza attı.

Super Bowl 10 yıldır devre arası gösterilerini Pepsi ile yapmaktaydı ancak televizyon izleyicilerinin azalması ve medya harcamalarında dijitale odaklanma planı nedeniyle anlaşmaları sonlanınca gösterilerin sponsorluğunu üstlenecek markanın teknoloji markası olması gerektiği kanısına varıldı ve bu da Apple Music oldu. Apple Music, NFL ile beş yıl süreli, yıllık 50 milyon dolar üzerinden bir anlaşma yaptı.

Konu hakkında Oliver Schusser (Apple Music ve Beats Başkan Yardımcısı) ve
Nana-Yaw Asamoah(NFL İşbirliği Stratejileri Kıdemli Başkan Yardımcısı) fikirlerini şöyle dile getirdi;

Oliver Schusser- “Müzik ve sporun kalplerimizdeki yeri ayrı, dolayısıyla Apple Music’in müzik ve Amerikan futbolunun en büyük sahnesinin parçası olacağı için heyecanlıyız” ifadesinde bulundu.

 Nana-Yaw Asamoah- “İkonik Super Bowl  devre arası gösterisinin yeni iş ortağı olarak Apple Music’in NFL ailesine katılmasından memnuniyet duyuyoruz. Dünyanın en çok izlenen müzik performansına, teknolojiyi müzikle harmanlayarak, dünyanın dört bir yanından milyonları eğlendiren, motivasyon ve ilham sağlayan Apple Music’ten daha iyi bir iş ortağı olamazdı” yorumunda bulundu.


Başka bir yorum olarak Brad Jakeman( Pepsi ve NFL arasındaki anlaşmada rol oynayan PepsiCo Eski Başkan), Apple’ın sponsorluk hamlesinin dâhice olduğu görüşünü savunarak, “Tıpkı Pepsi anlaşmasında olduğu gibi, bu da müzik ile iç içe iki marka arasındaki özgün bir işbirliği” olduğunu belirtti.

Dijital müzik platformları arasında yüzde 15 abone payıyla müzik kategorisinde birinci sırada yer alan Apple Music’in, spor alanında büyük bir bilinirlik elde edeceği Super Bowl devre arası gösterimleriyle abone sayılarının artması da bekleniyor.