Arı istilası Indian Wells'e damga vurdu

Arı sürüsünün istila ettiği tenis maçı komik anlara sahne oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilen Indian Wells tenis turnuvasında Carlos Alcaraz - Alexander Zverev maçındaki arı istilası maçın yaklaşık iki saat durdurulmasına sebep oldu. Daha sonra kaldığı yerden devam eden çeyrek final maçını İspanyol tenisçi Alcaraz 6-3, 6-1 kazandı.

Maç başladıktan on dokuz dakika sonra henüz skor 1-1 iken Kaliforniya'daki tenis stadyumunun üzerinde bir arı sürüsü toplanmaya başlandı. Carlos Alcaraz arıları uzaklaştırmaya çalışsa da başarılı olamadı ve maç yarıda kesilmek zorunda kaldı.

(Fotoğraf: @TennisTV X)

Bir hava kamerasının (skycam) üzerinde toplanan arılar sonunda elektrikli süpürge benzeri bir cihazla Lance Davis adlı bir uzman tarafından uzaklaştırıldı. Palm Desert'ta hizmet veren Killer Bee Live Removal adlı şirketin sahibi Davis, stadyumda maçın başlamasını bekleyen seyircinin yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaştı. Bizlere "Bazı kahramanlar pelerin takmaz." dedirten bu ağabeyimiz pelerini bırakın, herhangi bir koruyucu aksesuar da takmıyor. :)

1 saat 48 dakika sonra maç yeniden başladı. Verilen bu uzun ara, dünya iki numarası Alcaraz'ı pek etkilemedi ve İspanyol raket rakibine maç boyu üstünlük kurarak yarı finale yükseldi. Maç sonrası verdiği röportajda Alcaraz, "Bu kesinlikle kariyerim boyunca oynadığım en acayip maçtı." dedi. "İlk başta sadece birkaç arı olduğunu düşünmüştüm ama gökyüzüne baktığımda binlercesini gördüm. Çok tuhaftı. Hiç yalan söyleyemeyeceğim. Arılardan biraz korkuyorum." diye ekledi.