Armageddon Time

Cannes Film Festivali'nde olumlu eleştiriler alan film, 4 Kasım'da dünya çapında vizyona girecek.

19 Mayıs 2022'de prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan ve yedi dakika seyirciler tarafından ayakta alkışlanan Armageddon Time, ilk olarak 28 Ekim'de Amerika Birleşik Devletleri'nde sınırlı olarak ve ardından ise 4 Kasım'da hem ülke hem dünya çapında sinemalarda vizyona girecek.

Filmin yönetmeni, yapımcısı ve aynı zamanda da senaristi olan James Gray'in, 1980 yıllarında Queens, New York'taki kendi çocukluğundan ve yetiştirilmesinden esinlenerek yazdığı film, bir Amerikan dönem ve drama özelliği taşımakta.

Anne Hathaway, Jeremy Strong ve Anthony Hopkins'in başrol oyuncuları olarak yer aldığı filme, Mayıs 2020'de Cate Blanchett, ardından da Robert De Niro, Oscar Isaac ve Donald Sutherland gibi isimler dahil olmuşsa bile ilerleyen zamanlarda oyuncu kadrosundan ayrılmışlar, Cate Blanchett yerine ise Jessica Chastain gelmiştir.

Genel olarak olumlu eleştiriler alan filmde nesiller boyu Amerikan rüyasının peşinde koşulması hakkında bireysel bir yetişkinlik hikâyesi ve ailenin gücü anlatılmaktadır.

Kaynak:

https://www.imdb.com/title/tt10343028/

Görseller:

IMDb