Asıl Kazanan Kim?

Johnny Depp vs Amber Heard!

Tüm dünyanın merakla takip ettiği Johnny Depp v. Amber Heard davasında sona gelindi ve jüri oyunu Johnny Depp'ten yana kullanıp onun haklı olduğuna karar verdi.

Dava ilk günlerde bir karalama davası olarak başlasa da süreç içerisinde gördük ki Amber Heard'de Johnny Depp'te sütten çıkmış ak kaşık değil. Mahkemeye sunulan kanıtlardan birçoğu Amber ve Johny hala evliyken çekilmiş videolar ve fotoğraflardan oluşuyordu. Hatta çoğunluk yine Johnny'nin haberi yokken çekilmiş, özel hayatın gizliliğine zarar veren görüntülerdi. Benim aklıma gelen sorulardan biri; madem ki evli olduğun kişinin açığını yakalamak için fırsat kolluyor, özel hayatını hiçe sayıp görüntülerini çekip medya kuruluşlarına servis ediyorsun, o kişiyle neden evlendin? Neden hala evlisin? Bir diğer soru ise şu; sana bariz bir şekilde fiziksel şiddet uygulayan biriyle nasıl aynı evi ve yatağı paylaşabilirsin?

Bunlar hem evlilik birliğini hem de duygusal birlikteliğini bitirmek için yeterli sebepler çünkü gördük ki her kavgaları sonrası Amber, Johnny'ye ''Öyle biri olmamı istemiyorsan yanıma gel, beni bırakma.'' minvalinde mesajlar atmış. Zavallı Johnny ise saklandığı banyodan karısına inanıp çıkmış.

Davanın magazinsel yanını da bir kenara bırakırsak daha ciddi bir yanı da domestik şiddet mağdurlarının ihtiyaçlarına üstten bakılmasına neden olmuş olabilir.

Artık her gün bir şiddet haberi aldığımız dünyamızda, şiddet göstermek/görmek kanıksamış bir durum. Amber Heard kürsüde yemin ettikten sonra Johnny Depp'in ona fiziksel ve duygusal şiddet uyguladığını abartılı mimik ve jestlerle anlattı. Ancak gördük ki kanıtlar tam tersini gösteriyordu.

Eğer milyon dolarlık servetiyle tüm dünyanın tanıdığı Johnny Depp bu iftiraya ve daha kötüsü bu işkenceye maruz kalıyorsa, sesini duyamadığımız şiddet mağdurları kendilerini nasıl anlatıp kurtuluş yolu arayabilir?