Asla Eskimeyen, Tekrar Tekrar İzlediğimiz 5 Animasyon

Asla sıkılmayacağımız animasyonlar...

Benim gibi animasyon tutkunlarının tekrar tekrar izlediği animasyonları listeledim. Ayrıca hepsinin dublajına bayılacaksınız!

1) Kayıp Balık Nemo

Kayıp Nalık Nemo, Marlin adındaki bir mercan balığının, kaybolan oğlu Nemo'yu bulma çabasını konu alır. Nemo, bir gün Avustralya'nın Sidney limanında bir dalış eğitimcisi tarafından yakalanır ve bir akvaryuma götürülür. Marlin, oğlunu kurtarmak için denizlerin derinliklerine dalış yapar ve burada unutkan bir mavi tang balığı olan Dory ile tanışır. Dory, Marlin'in yanında kalarak ona yardım eder ve birlikte büyük bir maceraya atılırlar. Bu yolculuk boyunca, birçok renkli deniz karakteriyle karşılaşırlar ve Nemo'yu bulmak için cesurca mücadele ederler.

2) Otel Transilvanya Serisi

Ailesine oldukça düşkün olan Drakula, bir canavar oteli işletiyordur. İlk film Drakula ve kızı Mavis'in ilişkileri etrafında gelişirken ikinci filmde Mavis'in ailesine ve yarı insan yarı vampir çocuğuna odaklanmaktadır. Üçüncü filmde ailece gemi tatiline giderler ve Drakula yeniden aşık olur, hem de bir insana! 2022 yılında da dördüncü film çıkmış ancak henüz izleyemedim. Eminim ki her filmi birbirinden komik, anlamlı ve sürükleyici olan bu serinin dördüncüsü de çok güzeldir! Ayrıca dublaj ekibini de çok başarılı buluyorum, dublajlı izlemek ayrı bir keyifli oluyor.

3) Buz Devri Serisi

Dublajı da kendisi kadar kaliteli olan başka bir animasyonumuz ise Buz Devri. Manny, Diego ve Sid'in bir araya gelmesini ve bu üçlünün maceralarını anlatan Buz Devri serisi benim favorim diyebilirim. Her bölümü oldukça komik. Bir de namı değer "Cenabet Sincap"ımız var tabii, sincabımız meşe palamuduna onu yemeye kıyamayacak kadar aşıktır, ancak sürekli palamudunu kaybeder. Onun da her bölümde kendine has bir hikayesi var. Ne yazık ki beşinci animasyondan sonra bu seri bitti.

4) Shrek

Büyük, güçlü ve yeşil bir orge -bana kalırsa "dev" diyip geçebiliriz- olan Shrek, yaşadığı bataklığı kurtarmak için Prenses Fiona'yı kurtarmak zorundadır ve bu macerada Eşek ile tanışıp dost olur. Serinin her ayrı bölümünde Shrek'in aile kurma macerası anlatılıyor diyebilirim. Dört filmden oluşan bu serinin beşincisi ise 1 Temmuz 2026'da vizyona girecek!

5) Karlar Ülkesi

Klasik Disney prenseslerinin aksine güçlü bir kadın olan Elsa'nın ve duygusal kardeşi Anna'nın hikayesini anlatan bu animasyonu da herkes biliyordur. İlk filmde Elsa gücünü kullanmayı öğrenir; ikinci filmde ise kız kardeşler, krallıklarıyla ilgili bir gizemi keşfederler ve tüm düzen değişir. Olaf'ın tatlı halleriyle kimi zaman güldürüp Elsa-Anna dramalarıyla duygusallaştıran bu seride her duyguyu tadacaksınız. Ek olarak şunu söyleyebilirim ki Elsa'nın güçlü karakterine hayranım!