BABIES #İzlemeli Miyim? #42

Dünyanın dört bir yanında doğan dört bebeğin yaşamlarını izleyeceğiniz belgesel sizi çok etkileyecek!


2010 yılında ünlü yönetmen Thomas Balmès tarafından çekilen Babies belgeseli, bebeklerin inanılmaz dünyasında büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Belgeselde Moğolistan, Afrika, Japonya ve Kaliforniya gibi dünyanın dört bir yanında büyüyen bebeklerin günlük yaşamlarını izliyoruz. Kültürel farklıların, ekonomik koşulların ve çevrenin etkilerini açıkca gördüğümüz bu belgeseli mutlaka izlemelisiniz!


Belgeselde izlediğimiz dört bebek de aslında aynı gelişimleri gösteriyor, uyuyor, yemek yiyor ve büyüyorlar. Fakat Afrikalı bebek, çırılçıplak kardeşleriyle iç içe, köpeklerle büyürken annesi bebeğinin altını mısır koçanıyla temizliyor.

Japon ve Amerikalı bebeklerden biri ise gökdelende yaşıyor, diğeri bir apartman dairesinde. Anne ve babalarıyla dans ve müzik eğitimlerine gidiyorlar ve anneleri onlara kitap okuyor.


Moğol bebek ise, çadırda büyüyor, doğduğu andan beri bağlanan bebek diğer dört bebekten daha geç yürüyor. Annesi bebeğini yıkarken ağzıyla suyu ısıtıyor. Moğol bebeğin yıkandığı leğendeki sudan keçi su içiyor.

Bu ve buna benzer farklılıkları göz önüne seren belgeselde, her şey ne kadar farklı olsa bile dört bebek de büyüyor, gelişiyor, yürüyor ve konuşuyor.

Materyalistlik, ebeveyn olmak, kültür farklılıkları gibi birçok açıdan düşünmenizi sağlayacak bu muhteşem belgeseli mutlaka izlemelisiniz!