''Babylon'' Filmine İlk Bakış

Margot Robbie ve Brad Pitt'in başrollerinde olduğu filmden ilk fragman geçtiğimiz hafta yayımlandı.

Whiplash, La La Land ve First Man'den tanıdığımız, 2017 yılında La La Land filmi ile ''En iyi yönetmen'' Oscar ödülüne layık görülen; senarist ve yönetmen Damien Chazelle'nin yeni filmi Babylon'dan geçtiğimiz hafta ilk tanıtım geldi. Oyuncu kadrosunun bir hayli zengin olduğu film, 25 Aralık 2022'de Amerika Birleşik Devletleri'nde, ülkemizde ise 20 Ocak 2023'de vizyona girecektir.

Bir dönem komedi-drama olan film, 1920'lerin sonu ve 1930'ların başlarında sessiz filmlerden sesli filmlere geçen Hollywood film endüstrisine odaklanmaktadır.

Başrolleri Brad Pitt ve Margot Robbie'nin paylaştığı Babylon'da, Tobey Maguire ise yardımcı oyuncu olarak yer almaktadır.

Temmuz 2019'da Lionsgate'nin ve kasım ayında ise Paramount Pictures'ın dünya genelinde yayın haklarını satın aldığı filmin başrolünde, ilk olarak Emma Stone ile anlaşılmış olmasına rağmen, ilerleyen zamanlarda Emma Stone'un diğer filmleriyle olan çekimlerinin tarih çakışmasından dolayı oyuncu kadrodan ayrılmış, yerine de Margot Robbie ile anlaşılmıştır.

Filmin çekimleri her ne kadar 2020 yılında California'da başlanması planlanmış olsa da COVID-19 sebebiyle askıya alınmış ve 1 Temmuz 2021'de başlayıp, 21 Ekim 2021'de de tamamlanmıştır.

Filmin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler ise şu şekildedir: Diego Calva, Katherine Waterston, Jovan Adepo, Li Jun Li, Max Minghella, Jean Smart ve Olivia Wilde.

Kaynak:

https://www.imdb.com/title/tt10640346/



Görseller:

IMDb