Back To 15 Hakkında

Geçmişe gitseniz neleri değiştirirdiniz?

Bugün, sizlere bence her izleyende garip bir his oluşturabilecek bir diziden bahsetmek istedim. Hazır 3. sezonu da yeni çıkmışken ve ben bütün sezonları tekrardan izlemişken güzel bir konu olabileceğini düşündüm. Dizi, Anita'nın öyküsünü anlatıyor. Anita, 30 yaşına gelmiş fakat hayatında pek bir şey başaramamış bir kızken ablasının düğünü için evine geri dönmesiyle hikaye başlıyor. Eski bilgisayarında fotobloguna girerken bir anda kendini o fotoğrafın yaşandığı günde buluyor. 15 yaşına geri dönen Anita, önce etrafındakilerin sonra kendisinin hayatını düzeltmeye çalışıyor.

Sanırım, hikayenin benim için en can alıcı kısmı buydu. Şu anki halimle geçmişe geri dönebilmek. Baştan aşağı kendimi değiştirebilmek, hatta belki Anita gibi etrafımdakilere yardım edebilmek. O kadar değişebilir miydim bilmiyorum ama çok daha farklı bir kişiliğe sahip olabileceğim bir gerçek. Dizide, Anita'nın babasıyla konuştuğu sahnede babasının ona sorduğu soru hep aklımı meşgul etmiştir.


'Sen hayatınla ne yapmak istiyorsun?'


Küçükken, hep hayallerinde yaşayan bir kızdım. 20'lerime geldiğimde ise bunun sadece hayal olduğunu fark ettim. Belki geç değildi ama geçti. Belki, eğer liseye dönebilsem ben de hayatımı çok farklı şekillendirebilirdim. Hayallerimi daha erken hayata geçirebilirdim. Belki, o saçma bulduğum videoları çekerek hayallerimi gerçekliğe taşıyabilirdim. O zamanlar cesaret gösteremediğim her şeyi gerçekleştirebilirdim. Belki de yapamazdım, bilmem ki. Değişen sadece ben değildim çünkü. Benimle birlikte ailem de değişti. Ne olursa olsun yapamayacak bile olsam bunu düşünmek hala hayal dünyasında yaşadığımı fark ettiriyor ve nedense hoşuma da gidiyor. Çünkü beni hayatta tutan tek şey hayallerim.