Bangladeş'te Yangın: Depo Patlamasında Onlarca Kişi Hayatını Kaybetti, Yüzlercesi Yaralandı

Bangladeş'te bir depoda yaşanan patlama yangına sebep oldu. 40 kişi ölürken, yüzlerce kişi yaralandı.

Bangladeş'in Chittagong kenti yakınlarındaki bir depoda büyük patlama sonucu çıkan yangında en az 40 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi.

Sitakunda'daki bir alanda çok sayıda nakliye konteynerının patlaması üzerine yüzlerce kişi yangına müdehale için alana intikal etti.

Yaşanan felakette yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artmasının beklendiği belirtildi.

Bölgedeki hastaneler, tedavi için koridorlarda bekleyen insan kalabalığıyla dolup taşıyor. Sağlık görevlileri devamlı kan bağışı için çağrıda bulunurken, yaralıların tedavisinde askeri klinikler de yardımcı oluyor.


Yangın Cumartesi günü yerel saatle 21.00 sularında başladı ve yüzlerce itfayeci, polis ve gönüllü olay yerine geldi.

Onlar yaygını söndürmeye çalışırken, bölgeyi sarsan ikinci bir patlama çoğunu alevler içinde bıraktı ve bulundukları yerden onlarca metre ileriye fırlatarak yaralanmalarına neden oldu.

Patlamada en az 5 itfiyecinin hayatını kaybettiği, birçok kişinin yaralandığı ve öncesinde yangını haber yapmak için orada bulunan gazeteciler de dahil olmak üzere birçok kişinin hala kayıp olduğu da gelen bilgiler arasında.

Ordu, kimyasalların Hint Okyanusu'na akmasını önlemek için kum torbaları yerleştirdi.

Bangladeş'te devamlı olan bu patlama ve yangınların nedeninin göz ardı edilen güvenlik yönetmeliklerinin olduğu düşünülüyor.

Pazar günü, Dhaka Tribune Gazetesi 2005'ten bu yana 1000'den fazla insanı öldüren yangınlar, bina çökmeleri ve kimyasal sızıntılar dahil olmak üzere 12 endüstriyel felaketin bir listesini yayınladı.


KAYNAK: BBC