Başarısız İnsanların Özellikleri
Her insan başarılı olamaz. Gelin bugün başarısız insanların sahip oldukları özellikleri birlikte inceleyelim.
Başarısızlık Nedir?
Başarısızlık, insanın hayallerinden, hedeflerinden uzaklaşması, onlar için emek vermemesi durumudur. Hayalleri ve hedefleri için çaba göstermeyen bireylere başarısız insan denilmektedir.
Başarısız İnsanların Özellikleri Nelerdir?
Başarısız insanların özellikleri şöyledir; kendi yapamadığı bir işi başkalarının yapmasına izin vermemek, düşündüğü eylemi, işi her seferinde ertelemek, yaptıkları davranışların, işlerin sonuçlarını düşünmemek, hayatındaki başarısızlıklarından dolayı başkalarını suçlamak, daima olumsuz düşünmek, kendine güvenmemek, kendine saygı göstermemek, yaşadığı probleme çözüm bulmak yerine problemi daha da büyütmek, sorunlarını kendisinin değil başkasının çözmesini beklemek, başarılı insanların şans eseri orada olduklarına inanmak, hayalleri için çaba harcamamak, konfor alanından çıkmamak, çaba ve azme inanmak yerine şans ve kadere inanmaktır.
Başarısızlığın Faydaları
Yaşadığınız başarısızlıklar size yeni bilgiler öğretir. Yapılan araştırmalara göre beynimiz bir şey hakkında araştırma yaparken büyümektedir. Başarısızlık yaşadığımızda ise beynimiz yaşadığı deneyimi ve topladığı bilgileri kullanarak yeni yollar araştırmaya çalışır. Yaşadığımız başarısızlıklar sonucu beynimiz yapısını değiştirir veya olgunlaşır.
Başarısızlığımız risk almamızı sağlar. Yaşadığımız başarısızlık ile risk almayı göze aldığımızı, başarısızlığı kabul ettiğimizi ve konfor alanımızdan uzaklaşmaktan korkmadığımızı göstermiş oluruz. Böylece yaratıcı fikirler bulmak için kendimizi zorlarız.
Başarısızlığımız ile fırsatları daha çok değerlendirmeye başlarız, daha hızlı büyürüz. Hızlı büyüme yolunda başkalarının fikirlerinden faydalanır, bu fikirleri değerlendirir, analiz eder ve eğer uygunsa kendimizde uygulama yoluna gideriz.
Başarısızlık İle Baş Etme Yolları
1. Başarısızlığı kişiliğinizden ayırın.
Yaşadığınız başarısızlık sizin kişiliğiniz, kimliğiniz değildir sadece hedefe giden yolda yaşamış olduğunuz olumsuz bir süreçtir.
2. Başarısızlığınızdan ders çıkartın.
Yaşadığınız başarısızlık ile neyi yapmanız gerektiğini, neleri yapmamanız gerektiğini öğrenmiş olursunuz. Bu halinize hayıflanmak yerine kendinize ders çıkartın. Yapacağınız değişikliklere bu aşamada karar verin.
3. Yeni planlar, yeni bakış açıları bulun.
Başarısızlığı hedefe gitme yolunda bir öğretmen gibi görün. Kendinizi olumsuz düşüncelerle, olumsuz bakış açıları ile doldurmak yerine bardağın dolu tarafını görmeye çalışın. Başarıya ulaşmak için yeni planlar oluşturun.
4. Başkalarından yardım istemekten çekinmeyin.
Bazen her şeyi tek başına yapmamız gerekmez. Bizim tek başına yapamayacağımız şeylerde yardım istemek en doğru karar olur. Başkalarının fikirleri bize yeni yollar açabilir. Destek almaktan çekinmeyin.
5. Hedefiniz için daima ilerleyin
Yaşadığınız başarısızlık, hedefinize ulaşma yolunda kısa bir mola idi. Başarısızlığınızı kabullenip hedefiniz için emek vermeye devam edin, vazgeçmeyin. Öğrendikleriniz ile yeni planınızı oluşturun.