Başlangıç Niteliğinde 5 Anime Önerisi (2)

Animeye başlamak isteyenlere 5 öneri

  1. Banana Fish

Doğa Ash Lynx'i güzel yaptı; onu besledi ve onu soğukkanlı acımasız bir katil yaptı. Varis kabul edilmiş birisi olarak yetiştirilen bir kaçak ve en asi yaşta, on yedisindeki "Baba"nın seks oyuncağı, Dino Golzine, Ash, onu yetiştiren iblis tarafından tutulan krallığı terk eder. Fakat Ash'in ağabeyinin Vietnam'da çılgına dönmesine neden olan iğrenç sır, aniden Papa'nın insafsız hırslı ellerine düştü - ve bu, bir Japon bir fotoğrafçı olan Eiji Okamura'nın Ash Lynx ile tanışması için yanlış bir zamandı.

2. Horimiya

Okulda sevecenliği ve akademik başarılarıyla bilinen liseli Kyouko Hori, aslında gizli bir yanını saklıyor. Hori'nin ailesi sık sık iş nedeniyle evden uzaktayken, onun küçük erkek kardeşine bakması ve ev işlerini yapmak zorunda oluşu okulda sosyalleşmesine engel oluyor.rnrnO esnada, Izumi Miyamura ise üzerinde kara bulutlar dolaşan gözlüklü bir otaku olarak biliniyor. Fakat aslında ders çalışma becerisi olmayan nazik bir kişiliğe sahiptir. Ayrıca uzun saçlarının ardında sakladığı dokuz piercingi ve sırtında ve sol omzunda da bir dövmesi vardır.rnrnTamamıyla şans eseri olarak, Hori ve Miyamura okul dışında karşılaşırlar. Görünen o ki bu iki zıt kutup arkadaş olurlar ve kimseye göstermedikleri yanlarını paylaşırlar.

3. Blue Period

Lise ikinci sınıf öğrencisi olan Yatora Yaguchi, normal hayatından artık bıkmıştır. Güzelce çalışıp arkadaşlarıyla oyunlar oynasa da aslında bunlardan hiç hoşlanmıyordur. Kendi standartlarına bağlı kaldığından, bir şeyleri özgün şekilde yapanları içten içe kıskanıyor.

Ta ki çizimin zevkini tattığı ana kadar. Yatora, Sanat Kulübü'nün bir üyesinin yaptığı tabloyu gördüğünde, kullanılan renklere bayılmıştır. Bir sanat alıştırmasında, sözlerini dilden ziyade resim yoluyla aktarmaya çalışır. Bu alıştırmadan sonra, Yatora kendini sanata kaptırmış ve hayatının her anında yapmak istediği şeyin bu olduğunu düşünmüştür. Ancak önünde birçok engel vardır: ebeveynlerinin bu seçimler karşısında tereddütte oluşu, daha deneyimli olan yaşıtları ve yeni başladığı hâlde derin bir konuyu inceleyecek olması.

4. Cowboy Bebop

2021 yılında gezegenler arasında seyahat mümkün hale gelmiştir. Ancak, gezegenler arasında ulaşımı sağlayan atlama ağında büyük bir düzensizlik bulunmaktadır. İhmal edilen bu aksaklık sistemde büyük bir felakete yol açar. Ayda bulunan atlama geçidi infilak eder ve ay yüzeyinde büyük bir delik oluşur. Patlama sonucunda aydan kopan parçalar dünya yüzeyine düşer ve süreğen bir meteor sağnağına yol açar. Bu olay dünya yüzeyinin büyük bir bölümünü ve milyarlarca insanı yok eder. İnsanların büyük bir bölümü yer altına sığınır. İmkanı olanlar Mars ve Venüs gezegenleri ile yaşam koşulları oluşturulan bazı astreoid ve Jupiter uydularına yerleşirler.

Cowboy Bebop, bu olaydan 50 yıl sonra, 2071 yılından başlayarak gerçekleşen olayları konu alır. Spike Spiegel ve iş ortağı Jet Black güneş sisteminde faaliyet göstermekte olan iki haydut avcısıdır. Oldukça tehlikeli ve zor bir meslek icra eden ikili geçimlerini sağlayabilmek için, Bebop isimli gemileri ile, aranılan suçluların peşinden sistemin bir ucundan diğer ucuna yolculuk etmektedir.

5. Moriarty the Patriot

19. yüzyılın sonlarına doğru, Britanya İmparatorluğu küresel bir güç hâline gelmişti. Katı bir şekilde uygulanan sınıfsal ayrımdan dolayı asiller yönetimi devralmışken, alt tabakanın başarılı olup yükselme ihtimali ise çok düşüktü.

Moriarty ailesinin ikinci oğlu William James Moriarty, küçüklüğünden beri zekâsıyla öne çıkan genç bir matematik profesörüdür. Kardeşleri Albert ve Louis ile beraber basit bir asil hayatı sürmekteydi. Okulun dışında ise William, ihtiyacı olanların problemlerini çözen tanınmış bir özel danışmandı. Fakat nazik tavırları insanı yanıltıyor, başında olduğu grubun asıl amacını -eskisinin küllerinden inşa edilmiş yeni bir dünya kurma- saklıyordu.

Yuukoku no Moriarty, Sör Arthur Conan Doyle’ın orijinal eserine yeni bir bakış açısı sağlayıp, sahne ışıklarını kötü adamın üzerinde tutarak nasıl ilk ve tek “suçlu danışmanı” olduğunu anlatıyor.