Overlord Övme Töreni - Karakterler

Merhabalar arkadaşlar. Overlord övme törenimizin 2. Bölümünde hikayemizdeki karakterleri ele alacağız. Fazla uzatmadan konuya girelim.

Overlord serisinde kendi başına anlatılmayı hak eden konulardan birisi de karakterleri ve yaşanan olaylara nasıl tepki verdikleridir. En dikkat çeken nokta ise; Serimiz boyunca yaşanan iyi kötü bütün olaylarda karakterler, ellerindeki şartlar dahilinde verebilecekleri en iyi kararları almaya çalışıyorlar.

Tek kişi tarafından yazılmış bir seride 40-50 farklı karakteri ve kafa yapılarını, mizaçlarını, değer yargılarını, zeka seviyelerini biçip tartıp ona göre hareket ettirmesi de Maruyama'ya olan saygımı pekiştiren yönden birisi. En basitinden bir örnekle açıklayayım.

"Kötü adam; güzel, narin ve muhtemelen healer kızı kaçırmıştır. Baş karakterimiz ise onu kurtarmak için kötü adamın inine inecektir. Yolculuk zorlu da olsa düşmanlarını yener ve healer kızı kötü adamın elinden kurtarır. Ancak kötü adam kaçmayı başarmıştır..." Yazmış olduğum, daha doğrusu oluşturmuş olduğum senaryo ne kadar basit bir hikaye, haksız mıyım? Binlerce hatta milyonlarca dizi, film, oyun ve animeye konu olmuş klasiğin de klasiği bir hikaye.

Şimdi soruyorum sizlere; Kötü adam neden kızı kaçırdı? Kızı canlı olarak tutmasındaki amaç ne? Ana karakter düşmanları ve tuzakları geçtiğinde neden saldırmadı? Neden son ana kadar bekleyip kaçtı/yakalandı? Amacı kızı kötü emellerde kullanmaksa neden erkenden kızla beraber binadan kaçmadı? Bu soruların hepsinin cevabını Overlord verebiliyor. Yani "kötü karakter öldürmüyor ki hikaye devam etsin" ya da "Ana karakter gelip kurtaracağı için öldürmüyor" şeklinde alışılmış ve üstüne çok düşünülmeyen sahnelerin bile karakterlerin perspektifinden en mantıklı çözüm olduğunu açıklayabiliyor overlord.

Niye kızı kaçırdı? Kendisinin kullanamadığı bir eşyayı onun aracılığıyla kullanacak ki kötü emellerine ulaşabilsin. Kızı canlı tutmasındaki amaç ne? Çünkü o kızın doğuştan gelen özelliği var tüm büyülü eşyaları kullanabiliyor, bu yüzden canlı tutuyor. Ana karakter düşmanları ve tuzakları geçtiğinde neden saldırmadı? Kötü karakterimiz güçlü olduğu ve karşısındaki ana karakteri güçsüz olarak gördüğü için yavaş yavaş öldürmek istedi, aralarındaki güç farkını gösterip işkence etmek istedi vesaire vesaire bu liste böyle uzayıp gider

Değinmek istediğim bir başka nokta ise az önce bahsetmiş olduğum noktanın tam tersi. Her zaman en optimum olan kararı vermiyor Maruyamanın yaratıkları. Ki bu noktalarda neden böyle bir karar aldıklarını, amaçlarını, düşünce yapılarını ve başlarına neler geleceğini tahmin ettiği, kesin ihtimalle öleceğini bile bile bu kararı almasındaki nedenleri çok güzel önümüze sunuyor hikaye. 'Savaşçı onuru" adı altında az ölüme koşmuyor karakterler. Gazeff Stronof'un sunlight scripture ile olan kapışmasında hem ilk bahsettiğim noktayı hem de ikinci bahsettiğim noktayı çok net görebilirsiniz. Maalesef animede kısaltılan bir sahne olduğundan dolayı sadece anime takipçileri oradaki sahneyi pek anlamamış olabilir ama Gazeff ilk baş Ainz karakterini paralı asker olarak almak istiyor, red cevabını alınca 4-5 death knigh verirseniz eğer onlarla da halledebiliriz diyip ikinci teklifini sunuyor, yeniden red cevabını alınca da en azından köylüleri koruyun ki düşmanla göze göz dişe diş çarpışabileyim şeklindeki son teklifini sunuyor, Ainz teklifi kabul ettikten sonra da köyün içerisinde savaşırlarsa köylülerin bazıları ölebilir ve köy zarar alabilir düşüncesiyle köyün ilerisindeki açıklıkta savaşmayı seçiyor. Animede 20 saniye işlenen sekansın arka planı bile neredeyse bir paragraf sürdü ki tamamını anlatmadım bile!

Eğer bu yazıyı tek tek karakterleri inceleyeceğim bir yazı olarak düşündüyseniz, öncelikle özür dilerim, ek olarak karakterleri inceleyen yazıları internette bulabilirsiniz. Ben elimden geldiğince spoilersız bir şekilde içimde bulunan Overlord sevigimi sizlerle paylaşıyorum sadece. Sağlıcakla kalın!