Batı Virginia'da Kadın Seyirci Partide Ateş Açan Adamı Öldürdü

Batı Virginia'da partideki kalabalığa rastgele ateş açan şahıs,orada bulunan ruhsatlı silah sahibi kadının ateş eetmesiyle durduruldu.

Batı Virginia'nın Charleston kentinde ABD'li bir kadın, kalabalığın üzerine yarı otomatik tüfekle ateş adamı etkisiz hale getirdi.


Yoğun bir suç geçmişi olan 37 yaşındaki Dennis Butler, bir doğum günü partisine katılan yaklaşık 40 kişilik bir grubu hedef aldıktan sonra ateş edilerek durduruldu.

Polis sözcüsü Tony Hazelett, kadının ani refleksinin bir çok hayatı kurtardığını ve toplu bir silahlı saldırıyı engellemiş olabileceğini söyledi.

Şahsın AR-15 tipi tüfekle, şehirdeki apartman kompleksinin dışındaki partiye aracından ateş açtığı belirlendi.

Bay Hazelett bir basın toplantısında, ateş açan kadının herhangi bir kanun uygulayıcı geçmişine sahip olmadığını söyledi. Kadının kimliği açıklanmadı.

"Silahını yasal olarak taşıyan sade bir vatandaş, o tehditten kaçmak yerine onunla meşgul oldu ve çok sayıda hayat kurtardı."

Yetkililer kadınla ilgili herhangi bir suçlamada bulunulmayacağını ekledi. Ayrıca olay yerinde çok sayıda kurşun yarası almış ölü bulunduğunu da belirtti.

Bay Hazelett, Butler'ın hüküm giymiş eski bir suçlu olarak yasal şekilde taşınmasına izin verilmeyen silahı nasıl elde ettiğinin henüz netleşmediklerini söyledi.

Saldırı, Teksas'ta bir ilkokulda silahlı bir gencin yasal olarak satın aldığı AR-15 yarı otomatik tüfekle 21 kişiyi öldürmesinin ardından gerçekleşti.

Amerika'nın son on yılda gerçekleşen en trajik okul saldırısı, ABD Anayasası'nda yer alan özel silah sahipliği konusundaki tartışmayı yeniden alevlendirdi.


KAYNAK: BBC