Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi

Behzat Ç. hakkında kısa bir yazı.

Bu dizi aslına bakarsanız bize birçok şeyi anlatıyor. Arkadaşlığı, aileyi, düşmanlığı, intikamı ve kimilerine göre saygıyı. Bunların haricinde muazzam bir oyunculuk görüyoruz bu dizide. Behzat Ç. rolünde harikalar yaratan Erdal Beşikçioğlu, Savcı Esra rolüyle akıllara kazınan Canan Ergüder, Şule rolüyle ilk oyunculuk deneyimini bu dizide sergileyen Ayça Eren, Ercüment Çözer rolüyle bir düşman ve kötü adam nasıl olur bize gösteren Nejat İşler... Bunlar ve bir çoğu bu dizide mevcut.

Ankara cinayet büroda gelişen olayları anlatan bu dizide; baş komiser Behzat Ç. ve onun emrinde çalışan Harun (Fatih Artman), Akbaba (Berkan Şal) ve Hayalet'in (İnanç Konukçu) birbirinden gizemli cinayetleri araştırırken bir yandan da dizimizin kötü adamı Ercüment Çözer ve Memduh Başgan'ın (Güven Kıraç) Ankara'yı birbirine katmasıyla uğraşırlar. Bunların yanı sıra karakterlerin kişisel gelişimleri, bireysel hikayeleri ve aşk hayatlarını da görebiliyoruz bu dizide.

Dizi 2010 - 2012 yılları arasında yayınlansa da iki farklı film ve şu anda ikinci sezonu yayınlanan Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi dizisiyle aslında uzun bir seri olarak karşımıza çıkıyor. Dizilerde ve filmlerde müzikleri "Pilli Bebek" grubu yapıyor.

Açıkçası diziyi ikinciye izliyorum ve bu zamana kadar neden izlemediğimi birkaç kez düşündüğüm bir dizi oldu. Hikaye ve oyunculuk olarak gerçekten beğendiğim bir dizi. Hikayesinden bahsetmeme nedenim; bahsetmeye başlarsam kendimi kaybedip "spoiler" verme ihtimalimin olmasından. Dizide en beğendiğim karakter ise Şule olmakla beraber, Ercüment Çözer ve Memduh Başgan da sevdiğim karakterlerden diyebilirim.


Kolay kolay yerli dizi izlemeyen birisi olarak söyleyebilirim ki Behzat Ç. izlemeyerek çok şey kaçırıyorsunuz. Şayet izlediyseniz hangi konudan bahsettiğimi anlamışsınızdır.