Bilge'ye Mektuplar

Sonsuzluğa özlem

Sevgili Bilge,

Yürümeye başladığımda hep bahar olacağını sanmıştım. Yolun yazı,kışı,çamuru,pası ve kiri de olduğunu ayağımı çamurdan çıkartmaya çalışırken anladım. Bekle ve çalışmana devam et dedin. Her lisanda aynı anlamlara mı geliyor söylediklerin yoksa ben güneşi arayan bir meczup muyum?

Rüyalarımda gördüğüm şeyler bir yol gösterici mi yoksa rüya bir perde midir? Bu alemde bir sürü başlangıçların ve sonları kovalıyorken rüyada gördüğün şeyler üzerine çok kafa yormazsın. Uyurken uyanık olduğun zamanı tamamıyla unutur tüm odağını görmüş olduğun gizemli dünyaya çevirirsin.Yani uyuduğunda bu alemi unutursun uyandığında diğer alemi önce hangisinin rüya hangisinin gerçek olduğunu bilmelisin dedin. Rüyalarımda uyanık kalmaya çalıştıkça uyku beni kucakladı.

Elbet başlangıcı olan şeyler zamanla sona götürecek. Nasıl doğduğu andan itibaren ölüme yaklaşan insan sonsuz sayar yaşamı sen de kökenlerini dinle dedin. Yüzeysel baktığımda hiç değişmeyen bilgilerin arasında bir ışık yol gösterdi. Kadim bilgiler okyanusuna girdim yüzmeyi bilmediğim bir gerçeklikte bir sonu değil başlangıcı düşleyerek öğreneceğim yüzmeyi.