Bilimkurgu Severlerin Bayılarak İzlediği 5 Film

Bilimkurgu klasikleri

1- Planet Of The Apes (2001)

Klasikleri kim sevmez ki? Tim Burton'ın yönetmenliğini yaptığı 2001 yılı yapımlı film, klasiklerdendir. Filmin konusu bir romandan uyarlamadır. Film, bir astronotun dünyaya kazarara iniş yapmasıyla başlıyor. Kendini maymunların insanları yönettiği bir gezegende bulan astronot Leo'nun yaşadıklarını anlatıyor. Film, toplumsal sorunlara ve hiyerarşiye yaptığı atıflarıyla sizi düşünmeye iter. Aynı zamanda yönetmen koltuğunda Tim Burton'ın olması filmin havasına da yansımıştır.

Maymunlar Cehennemi (2001)



2- 2001: A Space Odyseey

Klasiklerle başlamışken Kubrick'ten bahsetmezsek olmazdı tabii ki. 1968 yapımlı olan bu film, 2001 yılını anlatıyor. Film, insanlığın başlangıcından geleceğine göz atıyor ve bunu 4 farklı döneme ayırıyor. Tarihimizden günümüze yapılan bu varoluşsal yolculuk hala daha sinemaya yön vermektedir. Filmin her anında, kaçırılmaması gereken hikayeler vardır.

2001: Bir Uzay Destanı (1968)



3- Arrival

Her bilimkurgu hayranının mutlaka izlediği o film. 2016 yapımlı bir Amerikan filmi. Filmin konusunun yaratıcılığı başdöndürücü gerçekten. Film, dünyanın çeşitli bölgelerinde gizemli uzay gemilerinin ortaya çıkmasıyla başlıyor. Dilbilimci olan Louise onlarla konuşması ve anlaşabilmesi için görevlendirilir. Bu süreçte zamanın çok ötesinde bir şey fark eder.

Geliş (2016)



4- Her

2013 yapımlı bir Amerikan filmi olan bu film gelecekte bir zamanda geçer. Yalnız ve boşlukta olan bir adamın yapay zekayla tanışmasını ve ona her geçen gün daha çok bağlanmasını anlatıyor. Sizce, yapay zekayla bir aşk yaşanabilir mi? Canlı renk paletiyle sürükleyici bir deneyim yaşatıyor izleyicilere.

Aşk (2013)



5-Primer

Listemizin sonunda pek bilinmeyen, harika bir film seçtim. 2004 yapımı olan bu film Shane Carruth'un yazıp yöneterek yapımcılığını üstlenmesi ve müziklerini bestelemesiyle ortaya çıkmıştır. Burdan anlayabildiğimiz üzere film, düşük bir bütçeyle çekilmiştir. Bir bilimkurgu filmi için çok düşük olsa da film gerçekten çok iyi çekilmiştir. İki mühendis arkadaşın yanlışlıkla zaman makinesi üretmesini konu alan bu film, zaman yolculuğunun yarattığı sonuçlara değinmiştir.

Kapsül (2004)