Bilinenlerin Dışında Kalan En İyi 5 Gerilim Filmi

Gerilim filmlerinden bahsedince aklımıza gelen kült yapımlar vardır. Bu yazıda bilinenlerin dışında kalan en iyi 5 gerilim filmini derledik.

Gerilim filmlerinden bahsedilince hepimizin aklına gelen izlediğimiz belirli popüler yapımlar vardır. Bu yazıda pek fazla değeri bilinmeyen ama izlediğinize değecek olan en iyi 5 gerilim filmini derledik. Keyifli okumalar.

1- Fear (1996)

Mark Wahlberg ve Reese Witherspoon'un başrollerinde olduğu film tutkulu ve masum bir şekilde başlayan romantik ilişkinin kısa bir süre sonra nasıl tehlikeli bir saplantıya dönüşebileceğini anlatıyor.

Kısaca konusu; Nicole Walker, yıllarca güçlü, çekici ve onu koruyacak bir erkeğin hayalini kurmuştur. Bu özelliklerin hepsine sahip olan David, beyaz atlı prens gibi bir anda karşısına çıkmıştır. Çok geçmeden kendini bu aşka kaptıran Nicole, diğer tarafta onun neyi beklediğini bilmemektedir. Her aydınlık yüzün bir de karanlık tarafı vardır. Nicole'un en büyük düşü bir anda en büyük kabusuna dönüşür...


2- P2 (2007)

Noel gecesinde ofiste mesaiye kalan Angela Bridges işi bittikten sonra ailesinın yanına gitmek için otoparka geldiğinde arabasının çalışmadığını fark eder. Otopark alt katta olduğu için de cep telefonun sinyali çekmemektedir. Şirketten arkadaşı olan Thomas ona yardım teklif ettiğinde Angelina kuşkusuz bunu kabul eder ama aslında Thomas hakkında bilmediği bir gerçek vardır. Thomas ona gerçekten de yardım etmek istiyor mudur? Angelina bir sonraki noeli görmek istiyorsa otoparkın P2 katından kurtulmalıdır.


3- Sick (2022)

Günümüzden pek de uzakta olmayan pandemi döneminde geçen bu filmde Covid-19 küresel salgınından korunmak için karantinayı tek başlarına ailelerinin göl evinde geçirmeye karar veren Parker ve Miri yola çıkar. Doğru bir karar aldıklarını düşünen Parker ve Miri çok geçmeden evde yalnız olmadıklarını keşfeder.


4- Midnight(2021)

Kore sinemasından bir gerilim filmi ile devam edelim. Squid Game'den tanıdığımız Wi Ha-joon ve Jin Ki-Woo'nun başrollerini paylaştığı psikolojik gerilim filmi olan Midnight Seul'de geçiyor. Psikopat bir seri katil şehre korku salmıştır. Kyung Mi-de annesiyle yaşayan işitme engelli genç bir kadındır. Çağrı merkezinde işaret dil danışmanı olarak çalışan Kyung-mi bir akşam işten eve dönerken seri katil Do-sik'in işlediği cinayete tanık olur. O andan itibaren katil Kyung-Mi ve annesinin peşine düşen katil ile ölüm kalım savaşı başlar.

5- I See You (2019)

Kuşkusuz en dikkat çekici film afişlerinden birine sahip olan 2019 yapımı film küçük bir kasabada geçiyor. Bir çocuğun esrarengiz bir şekilde kaybolmasının ardından benzer bir olayın geçmişte de yaşandığını fark eden kasabanın polisi Greg olayı derinlemesine araştırmaya başlar. Greg olayı araştırmaya devam ettikçe hem kendisini hem de ailesini rahatsız edici olaylar içinde bulur.