Bir Anı Fotoğraflayamayız Ama Yaşayabiliriz 

Hayat belki de sadece anlardan ibarettir.

Six Feet Under’ın ikonik sözü “Bu an çoktan geçti,bu anı çekemezsin” diyordu Nate, Claire’e. Bu sahne, zamanın fotoğraflanamayacağını ve sadece anların var olduğunu göstermek istiyordu. Dizinin her bölümünde bu felsefe vurgulanıyordu. İzleyicilere kendi yaşamlarına dair önemli çıkarımlarda bulunmalarına ve her anın değerini daha iyi anlamalarına yardımcı oluyordu. Yaşam ve ölüm arasındaki anlamı keşfetmek için seyircilere bir fırsat sunan bir diziydi.

Ölümün ne kadar ansızın gelebileceğini ve ölüm sonrasında arkamızda bırakacağımız insanların başından geçen süreçleri çok güzel anlatan dizinin adı: Six Feet Under. Bir HBO yapımı olan Six Feet Under dizisi cenaze evi işleten bir ailenin hayatını konu alıyor. Dizinin her bölümünde kendinize dair izler bulabilirsiniz. Dizinin açılış sahnesi, hayatın kırılganlığını ve ölümün kaçınılmazlığını çarpıcı bir şekilde aktarıyor. Bir ölümü göstererek başlıyor ve aile bireyleri bu ölümden sonra birbirlerini daha yakından tanıyor. 

Dizinin ilerleyen bölümlerinde evin büyük çocuğu Nate, küçük kız kardeşi Claire ile bir konuşma yapar. Nate, yanlış bir şey yapmak korkusuyla hayatı yeterince yaşayamadığından bahseder. Korkunun onu bir tutsak yaptığını ve onu hiçbir yere getirmediğini anlatır. Nate bu süreci cenaze evi işletirken daha net bir şekilde görmüştür. Cenaze düzenlemek için gelen insanları gördükçe hayata dair korkularını iyice fark eder. Ölüm kapımızın dibinde otururken aslında hiçbir şeyden korkmadan devam etmek gerektiğinin farkına varır ve Claire ile paylaşır. Bu sahne, cenaze evi işleten bir insan için oldukça vurucudur. Her gün, vefat eden sevdikleri için cenaze düzenlemek isteyen insanlarla karşılaşır. İnsanların genellikle, vefat eden kişiler için “Hayatta daha yapacak çok şeyleri vardı.” diye ağladıklarını fark eder. Hayatta ne kadar süremizin kaldığını bilmemek ve hayatı ona göre yaşamak gerektiğini görür Nate. 

Bazen bir zamanı sadece yaşamak gerektiğini, sadece o an orada olduğumuzu, ölümün bir son değil başka bir dünyaya kapı açan bir geçiş olduğunu gösteren Six Feet Under dizisine henüz vakit varken belki de bir şans vermeliyizdir :).